Sindikat podržao Čačića i Linića u NO Ine: "MOL svakodnevno kljaštri nacionalno blago"

SAMOSTALNI sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske podržao je namjeru Vlade da u Nadzorni odbor INA-e imenuje prvog potpredsjednika Radimira Čačića i ministra financija Slavka Linića.

"Namjeru Vlade Republike Hrvatske podupiremo kao čin odgovornosti prema tvrtki od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i nacionalnome blagu te kao shvaćanje važnosti zaštite strateških interesa Republike Hrvatske.

"MOL kljaštri strateško nacionalno blago"

Republika Hrvatska, kao drugi najveći pojedinačni vlasnik sa gotovo 45 posto vlasništva, previše je vremena propustila mirno i nezainteresirano gledajući kako MOL, kao prvi pojedinačni vlasnik INE, svakodnevno kljaštri strateško i nacionalno blago. MOL je smanjivao broj zaposlenih, izdvajao i izdvaja pojedina društva, a sve pod krinkom optimalizacije poslovnih procesa i postizanja veće konkurentnosti u poslovnom okruženju.

MOL odnosno Uprava INA-e, osim nesmiljenog unutrašnjeg restrukturiranja, ne ispunjava svoje zadaće, a jedna od primarnih je osigurati dovoljne količine sirovina i energenata, vodeći računa da koristi nacionalno blago Hrvatske u koje je ugrađen rad i znanje generacija hrvatskih radnika.

Podržavajući nakanu Vlade RH, EKN predlaže da Vlada u svih 66 tvrtki od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku postavi odgovorne i stručne ljude koji će znati i biti odgovorni štititi interese države, građana i radnika u Hrvatskoj", stoji u priopćenju sindikata EKN-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.