Sindikat nezaposlenih Hrvatske: Nismo daleko od BiH, ovo je zadnji trenutak da se bahatoj Vladi pokažu zubi!

Foto: Sindikat nezaposlenih Hrvatske

SINDIKAT nezaposlenih Hrvatske/Akcija nezaposlenih Hrvatske i Demokratska stranka žena podržali su prosvjede u BiH te poručili kako ni mi nismo daleko te kako se situacija u Hrvatskoj također približava "točci usijanja".

"Više nitko ne pita koje si nacije jer svima isto kruli u želucu. Svima je dosta lopovluka i pohlepe"

"Upravo su u tijeku veliki prosvjedi građana, a osobito nezaposlenih u BiH. U svi većim gradovima u BiH narod se spontano digao na noge i pokušava svrgnuti s vlasti one koji su nemilosrdni prema svojim građanima. Ogulili su ih do gole kože, privatizirali i opljačkali poduzeća i ostalu društvenu imovinu, podijelili zemlju na pašaluke, a raja je sve to trpila i vjerovala nacionalnim pašama i voždima. Nezaposlenost je dosegla čak 40%, došlo se do dna. Više nitko ne pita koje si nacije jer svima isto kruli u želucu. Svima je dosta lopovluka i pohlepe.

Zbog toga Sindikat nezaposlenih Hrvatske i Demokratska stranka žena daje punu podršku Udruženju nezaposlenih BiH i svim nezaposlenima, kao i ostalim građanima da ustraju u svojim zahtjevima, milom ili silom.

Da se vratimo natrag u svoju Domovinu, koja nije daleko od BiH. I kod nas je situacija slična i približava se točci usijanja. Nezaposlenih na zavodima je više od 380.000, a stvarno 500.000. Županija/pašaluka kao u priči, općina/begluka da se ne spominje i svi na jaslama ono malo preostalih proizvodnih radnika. Kreše se i ono malo radničkih prava što ih je ostalo, a za što su se radnici znojem i krvlju izborili.

U isto vrijeme na sve strane novi luksuzni vozni parkovi, uredi za dobrodošlice/za uhljebljenje, povoljni krediti podobnima, fiktivni domjenci i tereveke na sve strane.

A umjesto da je već odavno krenula sa ozbiljnim i suštinskim reformama, kao i prethodne i ova Vlada traži slamku spasa u beskonačnim zaduživanjima i tri mjeseca turizma i sezonskih poslova.

Koliko smo spremni ovo gledati i trpjeti?


Koliko smo spremni ovo gledati i trpjeti? Hoćemo li to riješiti generalnim štrajkom koji je bez obzira na iskazanu referendumsku podršku tehnički vrlo teško izvediv, a osobito zbog opstrukcija sa svih strana, počevši od `spektakularnih` privođenja sindikalista, pa sve do režimskih medijskih namještaljki o postocima podrške generalnom štrajku.

Mi zbog toga pozivamo Sindikate da generalni štrajk počnu sa velikim prosvjedima, zaposlenih, nezaposlenih, studenata, učenika i svih nezadovoljnih građana. Ovo je zadnji trenutak da se bahatoj Vladi pokažu zubi, čeka se poziv ili iskra".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.