Sestra Duje Marasovića izgubila na sudu: Profesor Jujnović govorio istinu o nepotizmu u školstvu

Foto: Index

IVAN JUJNOVIĆ, profesor povijesti u Osnovnoj školi Strožanac, oslobođen je na splitskom Općinskom sudu optužbe za klevetu. Tužila ga je Ksenija Burić, ravnateljica OŠ Plokite i sestra HDZ-ovog saborskog zastupnika dr. Duje Marasovića. Problem je ispao oko zapošljavanje Dujine nećakinje, odnosno, kćeri ravnateljice Burić, odnosno, oko tiskovne konferencije u Novinarskom domu u Zagrebu održanoj početkom prosinca 2010. godine. 

Svemoćni ujak Marasović

Burić je tužila zbog dva teksta Večernjeg lista. Prvi, "Jujnović: Marasovićeva nećakinja devet godina na bolovanju", objavljen je na portalu, a drugi, "Ujak joj je Marasović pa može kako hoće", u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Sporni su bili Jujnovićevi navodi da je Ksenija Burić čuvala radno mjesto za kćer te da ju je zaposlila dan nakon što je diplomirala, kao i da je radila šest mjeseci, a potom je stalno na bolovanju devet godina. Sporno je bilo i što je Jujnović izjavio što je sve to bilo moguće jer je Marasović brat Ksenije Burić. 

Istina ne može biti kleveta, osim ako je istina kleveta

Odvjetnik Mate Glibota, zastupnik profesora Jujnovića, istaknuo je u završnoj riječi kako je njegov branjenik rekao istinu pa to onda ne može biti kleveta, osim ako je istina kleveta. Upozorio je kako je tužiteljica u godišnjem školskom planu za 2001/2002 uvrstila svoju kćer nezakonito jer nije diplomirala.

"Istina je pobijedila", kratko je komentirao profesor Jujnović, kojem je bilo drago radi oslobađajuće presude. Očekivano, jer su ga Marasović, sestra i nećakinja tužili i za naknadu duševne boli. Traže 150 tisuća kuna. Ipak, presuda je nepravomoćna pa treba pričekati da Županijski sud odluči o žalbi odvjetnika Dragana Mijoča, koji zastupa Kseniju Burić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.