Seljaci: Poljoprivreda je jedini nositelj krize, krećemo u akciju ako ne bude rješenja!

Ilustracija: Damir Glibušić/Cropix

"GODINU dana čekaju se pozitivni pomaci ministra i Vlade, ali uzalud. Novi su samo novi nameti i rezanja poljoprivredi. Pod ovim nebom nema mjesta za seljaka", smatra Tomislav Pokrovac, čelnik Sindikata hrvatskih seljaka.

"Ako ne bude došlo do isplate tih potpora, sastat ćemo se najvjerojatnije 16. ili 17. i reći Vladi što joj je raditi i reći ćemo gdje joj je mjesto. Gledajući svih ovih dana i mjeseci, u nijednom se segmentu ne priča o oporavku hrvatske ekonomije i oporavku hrvatske države, nego se očito radi o oporavku privatnih i osobnih džepova, a prazne se oni mali džepovi seljaka, radnika, umirovljenika koji su već itekako na rubu egzistencije", istaknuo je Pokrovac.

Poljoprivreda bi trebala biti nositelj oporavka, a ne jedini nositelj krize u zemlji. Pokrovac se stoga pita zašto narod šuti.

"Ako ćemo pogledati uistinu iskreno, mislim da ako smo Hrvati i ako smo stvarali ovu zemlju i ovu hrvatsku državu krvlju, usudim se reći i poručujem da ova novija povijest hrvatske države nije stvarana krvlju na način da bi danas ili sutra bila nečija prčija. Gospodo, mislim da ste se jako prevarili", poručio je Pokrovac.

Ako Ministarstvo poljoprivrede do 15. siječnja ne isplati najavljene poticaje kreću seljačke akcije. Drugog izbora, poručuje Pokrovac, seljaci jednostavno nemaju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.