Sarajevo na nogama: Više od pet tisuća prosvjednika traži društvo socijalne pravde i jednakosti

VIŠE OD pet tisuća prosvjednika okupilo se danas u Sarajevu na prosvjednoj šetnji. Prosvjed je organizirao Savez samostalnih sindikata BiH koji su odaslali poruku Vladi Federacije BiH da žele da se stvori društvo socijalne pravde i jednakosti.

"Napravite društvo u kojem će se radniku vratiti njegovo dostojanstvo", poručili su sindikati koji su organizirali i prosvjednu šetnju do zgrade Vlade Federacije BiH. Sindikati traže donošenje Zakona o radu te da se promjeni  zakon o štrajku, zakon o prekršajima te zakoni o izvršnom postupku.

"Sindikat traži i usvajanje zakona o povezivanju radnog staža, financijskoj konsolidaciji tvrtki, oduzimanju nelegalno stečene imovine, kao i zakona o koridoru Vc, šumama, koncesijama i drugih zakonskih rješenja koja bi trebala omogućiti otvaranje radova, novo zapošljavanje i punjenje proračuna", zahtijevaju sindikati i prenosi klix.ba.


Ukoliko se ti zahtjevi odbiju za rujan su najavljeni masovni prosvjedi širom Bosne i Hercegovine.

"Hvala vam što ste došli i što smo svima pokazali da smo složni, i što smo kojekakvim nevladinim organizacijama koji su govorili kako iza nas nema nitko da nas podrži pokazali da iza ovog Sindikata stoji veliki broj ljudi", kazao je okupljenima predsjednik Saveza sindikata BiH Ismet Bajramović prenosi klix.ba. Vladi FBiH upućeno je oštro upozorenje od strane sindikata koji najavljuju i generalni štrajk svih sindikata ukoliko se ne ispoštuju svi radnički zahtjevi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.