"Sanader je toleriranjem korupcije uspostavio totalnu kontrolu nad HDZ-om i okoristio se time"

POLITIČKI analitičar Davor Gjenero danas je, gostujući u "Temi dana" HTV-a zaključio kako je udarac koji je HDZ-u zadala presuda Ivi Sanaderu mnogo blaži od onog koji stranku čeka ukoliko bude osuđena u aferi Fimi medija.

"HDZ-u je politička odgovornost za većinu ovih slučajeva uglavnom već ispostavljena, oni su ozbiljno izgubili izbore, kakav će biti udarac presude ovisi o tome hoće li stranka moći uspostaviti načelo nulte tolerancije na sudjelovanje u korupciji", kazao je Gjenero.

"Ovo je problem koji se dešava strankama koje su autoritarno organizirane. Sanader je toleriranjem korupcije uspostavio totalnu kontrolu nad stranačkom organizacijom i okoristio se time", dodaje Gjenero.

Novinar Branko Mijić dodaje kako ne vjeruje da ostali članovi stranke, pa i Karamarko, nisu znali što se događalo.

"Ma koliko oni to poricali, sudjelovali su u odlukama koje su se tada dogodile. Svi su se oni uz Sanadera okoristili. Karamarko je znao što se događalo. Sanader je krao, mi nismo znali ništa - oprostite, ali takva priča ne bi bila za povjerovati niti djetetu od osam godina", zaključio je Mijić.

Jovanović: HDZ-ova politika je bila kriminalna

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, žestoki kritičar HDZ-a rekao je da je cijeli sudski postupak dio velikog otriježnjenja u Hrvatskoj. Uvjeren je da će se na kraju potvrditi da je HDZ-ova politika bila kriminalna.

"Cijeli sudski postupak dio je jednog velikog otriježnjenja u Hrvatskoj jer sam uvjeren da će nakon svega što se događalo, kao i sudskih procesa koji traju oko Fimi medije HDZ-u potvrditi sve ono o čemu sam ja govorio u Saboru puno puta, da je politika koju je vodio vrh HDZ-a bila kriminalna politika", rekao je Jovanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.