Roditelji stradalog maturanta: "Katalonska policija laže, pokrećemo vlastitu istragu"

Screenshot: YouTube (Agencia Efe)

RODITELJI 17-godišnjeg Tina Grgurića, maturanta iz Delnica koji je poginuo tijekom maturalnog putovanja u španjolskom Lloret de Maru, najavili su da će pokrenuti vlastitu istragu o njegovoj smrti.

"Uspjeli smo dobiti nama vrlo bitne informacije i jedini i sigurni je zaključak da je izvješće katalonske policije i istrage jedna ogromna laž", poručili su Tinovi roditelji u otvorenom pismu javnosti.

"Kako bismo doznali što se dešavalo posljednjih 10 minuta života našeg Tina, zatražili smo nastavak službene, ali i početak naše privatne istrage te angažirali odvjetničko društvo. Činjenica je da nam to neće vratiti Tina no barem ćemo nakon velikog upitnika moći staviti točku. A i želimo da i sve buduće generacije maturanata koje žele ići u Lloret de Mar budu upoznate sa svime što se tamo dogodilo Tinu, ali i generacijama maturanata koje su tamo prije odlazile, samo što se javnost o tome nije informirala, a izvješća policije su se zataškavala i proglašavala nesretnim slučajem", kažu roditelji stradalog maturanta.

U pismu također ističu kako ih boli činjenica da su počele kružiti brojne netočne informacije o njihovom sinu. Zbog toga su osjetili potrebu da istaknu kako je Tin bio "jako dobro, skromno dijete i sportaš".

"Na maturalac je išao sa skromnijim džeparcem nimalo većim negoli što su imali njegovi prijatelji, a najveća mu je želja bila kupiti dres Rome, njegovog omiljenog Tottija i vidjeti stadion Rome. Uspio je kupiti majicu Rome za samo 10 eura i tri privjeska. Iako nije bio planiran odlazak na stadion Rome, profesor Tadić mu je to želio omogućiti jer je znao za tu njegovu ljubav, no on se unatoč tome nije želio odvajati od svojih prijatelja. Upravo radi svega toga i poznavajući naše dijete i njegovu ljubav i zanimacije, a u cilju istrage, nakon što budemo imali pouzdane informacije podijelit ćemo ih sa javnošću", poručuju roditelji stradalog dječaka.

Podsjećamo, prema do sada dostupnim informacijama, Tino je poginuo u nesretnom slučaju, nakon pada s dizalice koja se nalazi na gradilištu oko 2,5 kilometara udaljenog od hotela u kojem su maturanti bili smješteni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.