Roditelji djece koja boluju od autizma: Nemamo podršku, jako nam je teško

Foto: Promo plakat

HUMANITARNA akcija "Mali dom za velike ljude" završava danas koncertom u Ciboni. Cilj je prikupiti milijun i pol kuna kako bi se osigurao jedini dom starijim osobama s autizmom, smješten u zagrebačkoj Dubravi.

U Hrvatskoj trenutno s autizmom živi oko 1.250 ljudi, no iz uduge Kišni čovjek upozoravaju da je broj oboljelih i do osam tisuća. Jedini životni prostor za odrasle nalazi se u istočnom dijelu Zagreba, no potrebno ga je dodatno adaptirati. Roditelji djece s autizmom najbolje znaju koliko znači jedan takav prostor.

"Ja sam majka od 30-godišnjeg štićenika koji tu živi, a ovom akcijom će mu se olakšati život, barem prostorno, da se mogu kretati, oni i svi ostali, koji se nalaze ovdje", ispričala je Marija.

"Vrlo je teško živjeti s tako bolesnim djetetom, vrlo malo razumijevanja dobivamo od okoline, ali i od institucija, budući da se susrećemo s vrlo teškim problemima", požalila se majka Ana.

36-godišnja Ivanka već nekoliko godina živi u Centru za autizam, koji je smješten u ulici Vile Velebita u Zagrebu. "Nadam se da ću ići na koncert, jako se veselim", ispričala je Ivanka.

Humanitarni koncert "Mali dom za velike ljude" počinje u 20 sati, u Ciboni. Ulaznica košta 50 kuna, otvoren je i humanitarni broj telefona 060 9009, a svakim pozivom se donira simboličnih 5 kuna.

Za osobe koje boluju od autizma, u Ciboni između ostalog večeras pjevaju, Nina Badrić, Neno Belan, Vanna, sestre Marija i Ivana Husar, klapa Kampaneli te Ivanka Boljkovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.