Riječani još jednom pokazali da imaju veliko srce: Donijeli hranu i druge potrepštine pomorcima na Padni

Foto: Tea Cimaš/Cropix

RIJEČANI su priskočili u pomoć pomorcima s broda "Padna", koji od kraja lipnja u brodogradilištu u Kraljevici gdje čeka obnovu dokumenata. Naime, pomorci već danima nemaju dovoljno hrane, vode i higijenskih potrepština, pa su Riječani još jednom pokazali da imaju veliko srce - organizirali su se i dopremili pomorcima na brod hranu i druge potrepštine.

Kako prenosi Novi list, lijepa gesta humanosti među posadom je dočekana s iskrenom zahvalnošću, a prvi časnik palube Badri Beridze najavio je kako će o pristigloj pomoći od građana odmah mailom obavijestiti gruzijsko veleposlanstvo u Sloveniji.

Kako su izvijestili iz Sindikata pomoraca Hrvatske, posada na Padni (IMO 9014298, izgrađen 1993. godine, gt 4.793, dwt 5.649, zastava St. Vincent and Grenadini, menadžera Euroshipping d.o.o. iz Kopra) je zadnju plaću primila za veljaču, a nakon intervencije ITF inspektora Milka Kronje (posjetio brod još 15. srpnja), vlasnik je krajem srpnja poslao 500 eura za nabavku hrane.

"Zanimljivo je da je u ugovorima o radu pomoraca ugovoreno da se plaća isplaćuje s dva mjeseca kašnjenja - zbog krize! Većini pomoraca (časnici iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Ukrajine, a ostala posada iz Gruzije i Rumunjske) je ugovor istekao i trebali bi biti repatrirani", izvijestili su iz SPH govoreći o stanju na Padni te brodu istog brodara, Istri, koji je s hrvatskim pomorcima zapeo u Alžiru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.