Renesansa u Hvaru: Zbog kostimiranog gradonačelnika prekinuta sjednica Gradskog vijeća

KAKVA predstava u Hvaru. Gradonačelnik Pjerino Bebić jutros se pojavio na sjednici Gradskog vijeća u renesansnom kostimu iz 17. stoljeća, a to je toliko iživciralo vijećnike SDP-a i HDZ-a da je šef vijeća HSS-ovac Zoran Domančić nakon 10-minutne stanke prekinuo sjednicu! 

Knez Pjerino

Pjerino Bebić smatra da se bez potrebe digla prašina oko njegovog kostima i da je stvarni razlog prekida sasvim drugačije naravi.

"Riječ je zapravo o samovolji predsjednika Gradskog vijeća Domančića te o ljutnji vijećnika SDP-a i HDZ-a jer im nije prošla točka kojom su htjeli oduzeti tvrđavu Gradu Hvaru i prepustiti je na upravljanje gradskoj firmi. To je razlog, a ne moje pojavljivanje u renesansnom kostimu, kojeg sam inače obukao za probu jer večeras nastupam u igrokazu. Igrat ću Pietra Semitecola, hvarskog kneza, koji je 1612. godine dao novac za uređenje prvog komunalnog kazališta u Europi. Slavimo 400 godina kazališta i umjesto da se to prepozna, sasvim bespotrebno se napravila scena i prekinulo Vijeće. Dosta je bilo samovolje glavnih aktera, Domančića i vijećnika Rina Budrovića Bene i Mate Bokana. U Vijećnicu sam se inače vratio u kostimu jer sam zaboravio mobitel", ispričao nam je hvarski gradonačelnik.

Smatra da je razlog za prekid sjednice Gradskog vijeća smiješan. "Pa i u naš Sabor, a i u Europski parlament dolaze zastupnici u narodnim nošnjama pa nitko ne prekida sjednice", kaže Bebić.

SDP, HDZ i HSS protiv gradonačelnika Bebića

Domančić, pak, ima drugačiju verziju. "Sjednica je prekinuta jer se vijećnici SDP-a i HDZ-a nisu vratili u vijećnicu nakon 10 minuta pauze, koju sam napravio kada je došlo do nereda zbog pojavljivanja Bebića u kostimu. Ljudi su se počeli smijati, negodovati, fotografirati. Napravio sam pauzu, no vijećnici se nisu vratili", obrazložio je Domančić.

Kaže da ne stoje Bebićeve tvrdnje da točka o tvrđavi nije prošla. "To je bio moj prijedlog i on je uvršten u dnevni red. To nije razlog prekida sjednice, jer sam ja tu točku kao predlagatelj mogao povući u slučaju da sam ocijenio da neće proći", kaže Domančić. I on se uvrijedio kada je vidio Bebića u kostimu Pietra Semitecola. "To nije bila narodna nošnja, već kostim za kazališnu predstavu. Problem je u Bebiću i njegovom osebujnom ponašanju. Na sjednicama stalno izaziva nerede", tvrdi Domančić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.