Razočarani Obersnel za poraz krivi regionalnu podjelu: Nekad pobijedite, nekad to ne uspijete

NAKON poznatih rezultata izbora za uže vodstvo SDP-a različite su bile reakcije pobjednika, odnosno poraženih.

> SDP-ovci za potpredsjednike stranke izabrali Komadinu, Marasa, Opačić i Rajka Ostojića

Ranko Ostojić nije izabran u Predsjedništvo. "Delegati su imali situaciju da je njihova odluka presudna. Što se mene tiče, ovo ništa neće promijeniti na stvar da ostajem i dalje SDP-ovac. Radio sam i kao član, prema tome uopće nije važna funkcija", rekao je Ostojić.

"Nekad pobijedite, nekad to ne uspijete"

Vojko Obersnel nije mogao sakriti nezadovoljstvo što nije izabran. "Nekad pobijedite, nekad to ne uspijete. Ovaj put su delegati očito odlučili drugačije. Vjerojatno tu ima utjecaja i regionalna podjela. Jednostavno, delegati su to tako htjeli. Nemam što reći posebno na tu temu", izjavio je Obersnel.


Davor Bernardić bio je drugi po broju glasova. "SDP je uvijek znao izabrati. Kao što je pametnim odlukama Ivice Račana, a kasnije i Zorana Milanovića ova stranka postala najjača hrvatska stranka svjesna snage da na jedini ispravni način, a to je zdravim rastom, možemo mijenjati ovo društvo - Hrvatsku, a onda sve općine i gradove. To je naš sljedeći posao - pripreme za lokalne izbore", rekao je Bernardić koji svaku priliku koristi za kampanju za izbore u Zagrebu.

"Izbor koji će ojačati SDP i Hrvatsku"

U predsjedništvo je izabran i Neven Mimica. "Stranka nakon smrti Ivice Račana nije funkcionirala po podjeli Račanovi ili Milanovićevi ljudi. Ovo je, naravno, normalni proces kadrovskog poslagivanja stranke s većim predsjedništvom i s većim brojem potpredsjednika. Ovo je zbilja izbor koji će ojačati SDP, ojačati Vladu i Hrvatsku", smatra Mimica.

Izbore je analizirao Mirando Mrsić. "Članstvo je odabralo onaj dio stranke koji je u Vladi, koji je više eksponiran, koji je više u medijima i poklonilo je povjerenje dijelu ministara koji nose ovu Vladu", zaključio je Mrsić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.