Ravnateljica Prve gimnazije o tučnjavi varaždinske "zlatne mladeži": Sve počinje u obitelji

Foto: evarazdin.hr

JANJA Banić, ravnateljica Prve varaždinske gimnazije, komentirala je za eVaraždin tučnjavu od prošlog petka na manifestaciji "Sportski dan" u kojoj je, zbog spora oko glazbenog ukusa, ozlijeđen učenik Teodor M.

"Na žalost takve stvari se događaju. Osobno nisam vidjela incident već mi je on prepričan pa ga ne mogu komentirati," rekla je ravnateljica, istaknuvši da škola ne može previše učiniti kad je u pitanju nasilničko ponašanje srednjoškolaca.

"Nasilničko ponašanje je postala subkultura i kad se to pomiješa s alkoholom događaju se takve stvari. Sve počinje u obitelji, a škola može biti samo mali korektivni faktor. Roditelji su ti kojima djeca na oči dolaze pijana, dok im u školi to nije dozvoljeno. Djeca danas samo traže svoja prava, a obveze zanemaruju," kaže Banić.

Teodora je pak ozlijedio učenik jedne varaždinske privatne srednje škole čija je ravnateljica također ponudila komentar.

"Budući da se događaj koji opisujete dogodio nakon nastave i izvan radnog vremena škole to nema nikakve veze s našom školom. S obzirom na sve do sada dostupne informacije, smatramo kako škola nema nikakvih razloga poduzimati bilo kakve mjere sankcioniranja jer postoje nadležne institucije koje se time bave," rekla je ravnateljica privatne varaždinske škole pod uvjetom anonimnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.