Ratni zločinac Šljivančanin: Želim sreću Gotovini i Markaču, dočekali su ih kao heroje!

"POŽELJET ću Gotovini i Markaču sreću na slobodi, kao što su i oni meni. Obojicu sam upoznao u zatvoru i neću lagati, nikad mi ni jedan od njih ništa ružno nije rekao, a kamoli vrijeđao. Što su oni osobno o meni mislili, da li me mrze što sam Srbin, to je njihova stvar", rekao je za srpske medije zloglasni Veselin Šljivančanin.

Podsjetimo, Šljivančanin je u srpnju prošle godine  pušten iz pritvora u Haagu, gdje je proveo osam godina zbog zločina na Ovčari. Šljivančaninu je izrečena kazna od deset godina, ali sud mu je odobrio prijevremeno puštanje na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine izrečene zatvorske kazne. Šljivančanin je najprije osuđen na 17 godina, a zatim mu je kazna smanjena na 10 godina zatvora.

Šljivančanin je, podsjećamo, za vrijeme Domovinskog rata bio major JNA i kao takav je sudjelovao u opsadi Vukovara. Haški sud 1995. godine podigao je optužnice protiv Šljivančanina, Mile Mrkšića, Miroslava Radića i Slavka Dokmanovića. Optužen je za masakr na Ovčari, gdje je pobijeno oko 260 ljudi.

Danas, Šljivančanin za Gotovinu i Markača ima samo izraze divljenja.

"Mene je iz Haaga u Zračnoj luci dočekala samo obitelj, odvjetnik i nekoliko prijatelja, a Gotovini i Markaču je klicala cijela Hrvatska - od predsjednika do premijera. A kako mi je bilo dok sam gledao radost u Hrvatskoj, to moja duša zna, ali i onih 220.000 ljudi protjeranih te 1995. godine. Da li je to pravda, ne znam", rekao je Šljivančanin tabloidu Kurir.

"Hrvatski generali su imali svoj cilj i državu koja je stala iza njih i, što je za njih najvažnije, dočekani su u Zagrebu kao heroji", zaključio je Šljivančanin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.