Ratni zločinac Momčilo Krajišnik izlazi na slobodu: Na Palama mu organiziraju svečani doček

Foto: icty.org

MOMČILO KRAJIŠNIK, kojeg je Žalbeno vijeće Haškog tribunala u ožujku 2009. godine osudilo na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad nesrpskim stanovništvom u Bosni i Hercegovini u periodu od srpnja 1991. do prosinca 1992. godine, nakon izdržane dvije trećine zatvorske kazne koju je služio u Velikoj Britaniji, 30. kolovoza vraća se na Pale gdje živi njegova obitelj.

Kako izvještava agencija Anadolija, Krajišnik se na slobodu vraća uz svečani doček koji organizira Općinski odbor Srpske demokratske stranke (SDS) Pale, a u skladu s odlukom najvišeg rukovodstva te stranke. Doček će biti organiziran 30. kolovoza u 17 sati na Promenadi na Palama.

Kako se uvjerila i ekipa agencije Anadolija, već danas su Pale, u kojima živi Krajišnikova obitelj, izlijepljene billboardima kojima se građani pozivaju da dočekaju osuđenog ratnog zločinca, uz poruku: "Dobrodošao". Inače, Krajišnik bi, kako je navedeno i u odluci o njegovom puštanju na slobodu, trebao raditi na benzinskoj pumpi čiji su vlasnici članovi njegove obitelji, točnije njegova djeca.

Prema riječima načelnika Pala Miodraga Kovačevića na dočeku će Krajišnika prvi pozdraviti predsjednik SDS-a Mladen Bosić, a očekuje se dolazak i velikog broja građana iz Hercegovine, koji Krajišnika, kazao je ratni načelnik Trebinja Božidar Vučućević, smatraju "velikim sinom srpskog naroda".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.