Rajko Ostojić: Seksualni odgoj u osnovne i srednje škole treba uvesti već ove godine

MINISTAR zdravlja Rajko Ostojić danas je u Međimurju rekao da seksualni odgoj ne planiraju samo uvesti u srednje već i u osnovne škole.

Njegov je stav da seksualni program u školski sustav treba ući već ove godine. Prilikom posjeta Međimurskoj županiji, Ostojić je kazao da program zdravstvenog odgoja već osam godina stoji u ladicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, piše Vjesnik.

Seksualni odgoj zapeo u ideološkim raspravama

O potrebi uvođenja seksualnog odgoja u škole dovoljno govori činjenica je u posljednjih šest godina čak 10.762 djece rodile maloljetnice. U istom razdoblju su 48-ero djece rodile djevojčice mlađe od 14 godina.

Broj maloljetničkih trudnoća u posljednjih nekoliko godina raste, dok je zdravstveni ili seksualni odgoj zapeo u ideološkim raspravama. Kod pokušaja uvođenja prije nekoliko godina, zapeo je u raspravi kakav bi trebao biti, tko bi ga i kako trebao predavati te ideološkim sukobima između Crkve i civilnog društva.

Za razliku od nas, Nizozemci informacije bez utjecaja politike svojoj djeci daju od vrtića pa sve do fakulteta te su time postigli najniži postotak maloljetničkih trudnoća u Europi. Zbog toga je hvalevrijedna današnja najava ministra Ostojića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.