Radnici Kaštelanskih staklenika prekidaju štrajk i vraćaju se na posao zbog straha od otkaza

Screenshot: staklenici.hr

RADNICI Kaštelanskih staklenika danas se vraćaju na posao. 30-ak zaposlenika tvrtke u većinskom vlasništvu države očitovalo se pred direktorom Mariom Paladinom o štrajku u kojem su bili posljednjih dana.

"Zbog ovog što se događalo svi smo iznijeli da je kriv gospodin Marić, kao što i jeste", tvrdi Jagoda Dragun sindikalna povjerenica.

"Mi smo predložili da on odustane od bilo kakvih otkaza, kazni ili drugog s tim da ćemo čekati da kraja mjeseca da nam vrati sva dugovanja, a ako ne da idemo u zakoniti štrajk. Direktor na to nije pristao", rekla je Dragun.

Iako radnici i Uprava načelno nisu postigli dogovor, zaposlenici Staklenika se vraćaju na posao, jer su u strahu od gubitka radnog mjesta.

"Direktor nam je ovih dana rekao da će biti onih koji će dobivati otkaze."

Dragun tvrdi kako je cijela situacija iscenirana kako bi se razbila sloga među njima i kako bi ih se zatražilo, te na taj način s njima lakše manipuliralo. Glavni krivac, tvrdi Dragun, za to je predstavnik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić, koji nije na strani radnika nego Uprave, a hoće li i koliko radnika iz staklenika biti otpušteno doznat će se u narednih tjedan dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.