Radna godina: U 300 akcija na moru spasili 722 ljudi, 13 poginulih

NACIONALNA središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru od početka godine do 1. rujna koordinirala je 300 akcija traganja i spašavanja na Jadranu pri čemu su spašene 722 osobe i 131 plovilo.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture priopćili su i kako je u navedenom razdoblju, u pomorskim nesrećama, život izgubilo 13 osoba, dvije više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a nestale su tri osobe, kao i lani.

Devet sudara na moru


Od smrtno stradalih osoba jedan je kupač, sedam članova posade, tri ronioca na dah i jedan s bocama, a ozlijeđeno je 37 osoba. Najveći broj akcija poduzeto je zbog kvarova motora na plovilima te hitnih medicinskih prijevoza.

Dogodilo se devet sudara na moru, dva više nego lani, devet potonuća i 40 nasukanja plovila. Bilo je pet požara na plovilima, isto toliko prevrnuća, a 11 akcija odnosi se na spašavanje daskaša. U akcije traganja i spašavanja na moru 18 puta sudjelovali su zrakoplovi Obalne straže. U istom razdoblju prošle godine bilo je 260 akcija u kojima je spašeno 655 osoba i 173 plovila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.