Puhovski o šatorašima: Oni nisu branitelji i šire neugodan zadah militarizacije

Foto:

POLITIČKI analitičar Žarko Puhovski izjavio je da se prosvjednike u Savskoj prije svega ne treba nazivati braniteljima. "Oni nisu branitelji, oni su bivši branitelji. Hrvatska se ne brani, nitko ju ne napada", kazao je Puhovski. Dodaje da se svugdje u svijetu koristi termin veterani. Za prosvjednike iz Savske kaže i da šire neugodan zadah militarizacije.

"Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izgledao je preplašeno kada je danas izlazio iz Crkve", rekao je Puhovski u Otvorenom i to ga je nagnalo na zaključak da ni HDZ više ne može kontrolirati branitelje.

"Oni su se prošvercali na Markov trg iza dvije skupine od kojih jedna čeka 4 godine i proizvodi stvari koje se prodaju u Južnu Koreju i Japan, a žele ih izbaciti s dobre lokacije, a druga čeka šest mjeseci. Po kojoj logici bi Glogoški i njegova ekipa trebali biti primljeni kod premijera prije te dvije skupine radnike? Po čemu ljudi koji već imaju privilegije moraju imati još i političke privilegije pa će preko reda ići kod premijera'", pita se Puhovski.

Pita se i zašto nitko u Saboru ne pokušava riješiti ovaj problem, da primjerice HDZ postavi pitanje povjerenja ministru Matiću. Pita i zašto branitelji misle da mogu imati privilegije, zaustavljati promet, održavati neprijavljene prosvjede?

Odbacuje tezu da su branitelji-prosvjednici pokušali izvršiti državni udar, kaže da su oni preslabi za to.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.