Prijetili mu jer je Reisman pitao o svećeniku pedofilu: "Pogledaj se kako izgledaš pička ti materina!"

Foto: Grad Zadar

ZADARSKI student Vladimir Gundić izvrnut je vrijeđanju i prijetnjama nakon što je na tribini Judith Reisman u Zadru postavio pitanje o svećeniku pedofilu. Odgovor na pitanje nije dobio.

Pseudoznanstvenica Reisman je u sklopu nove turneje po Hrvatskoj, na kojoj uvaljuje svoju knjigu u kojoj širi dezinformacije o spolnom odgoju i pedofiliji, održala je tribinu u samostanu sestara franjevki u Zadru.

Slikao ga "da svima pokaže da je gnjida"

Predavanje se pretvorilo u incident kada je student četvrte godine razredne nastave upitao Reisman je li upoznata sa slučajem Nediljka Ivanova, svećenika pedofila iz Bibinja, koji je godinama seksualno zlostavljao dječake i prošao nekažnjeno.

Nakon što je postavio pitanje, "tolerantni katolici" iz publike mladića su počeli vrijeđati i prijetiti mu. Nazvali su ga "ubačenim provokatorom" i pitali se kakve veze bibinjski svećenik pedofil ima veze s temom o kojoj je Reisman govorila.

Jedan od sudionika tribine Gundića je fotografirao svojim mobitelom. Mladi student civilizirano ga je zamolio da sliku obriše, ali kao odgovor dobio je salvu uvreda i prijetnji: "Slikam te zato što si gnjida, da te mogu svima pokazati i da te prepoznam na ulici! Budalo! Pogledaj se u ogledalo pička ti materina, pogledaj se kako izgledaš!".

Primili je Kalmeta i Zrilić

Nakon tribine Reisman su u Zadru primili gradski i županijski čelnici. Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, koji je Reisman primio zajedno s Karolinom Vidović Krišto, američku pseudoznanstvenicu pozdravio je ovim riječima: "Impresioniran sam vašom snagom i dugogodišnjim radom u kojem se zalažete za prava djece, za njihovo pravo na mirno djetinjstvo i odrastanje u kojem nema mjesta zlostavljanju, posebno onom seksualnom".

Stipe Zrilić, zadarski župan, poručio je da će Zadarska županija "nastojati  u okviru svojih nadležnosti promicati i očuvati nacionalne vrijednosti koje neće ugroziti naš nacionalni identitet, vjersku pripadnost te omogućiti sveukupni razvoj i bolje životne uvjete za sve njezine žitelje".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.