Preminuo bivši saborski zastupnik Hrvoje Šošić: "Svoj je život, stvaralačku snagu i znanje posvetio Hrvatskoj"

HRVOJE ŠOŠIĆ, bivši zastupnik u Županijskom domu Hrvatskog sabora, preminuo je jučer navečer u Zagrebu u 84. godini života. Šošić je, zbog zahtjeva za članstvo Hrvatske u UN-u nakon 1971. godine, bio osuđen na dvije i pol godine robije u Staroj Gradiški.

Rođen je 1928. godine u Osijeku, a predsjednik Republike Franjo Tuđman imenovao ga je zastupnikom 1993. godine. Sprovod će biti održan u ponedjeljak, 9. srpnja, u 10.50 sati na Mirogoju.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je članovima obitelji izraze sućuti povodom smrti nekadašnjeg zastupnika u Županijskom domu dr. sc. Hrvoja Šošića.

"Iskreno me rastužila vijest da je preminuo naš nekadašnji kolega zastupnik, gospodin dr. sc. Hrvoje Šošić.

Svoj je život, stvaralačku snagu i znanje posvetio Hrvatskoj za koju je bio spreman podnijeti svaku žrtvu. Pamtit ćemo ga kao velikog i vjernog domoljuba koji je svojim angažmanom na političkom i ekonomskom planu znatno pridonio ostvarenju sna o neovisnoj Hrvatskoj.

Poštovanoj obitelji u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime upućujem izraze sućuti i podrške povodom smrti gospodina dr. sc. Hrvoja Šošića".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.