Predsjednik Josipovića i ministrica Zlatar Violić izrazili sućut obitelji Helge Vlahović

PREDSJEDNIK Ivo Josipović i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić uputili su brzojave sućuti obitelji Helge Vlahović Brnobić.

"Za sve generacije gledatelja, pa i za mene osobno, Helga je bila i ostala jedan od simbola Hrvatske televizije, nametnuvši svojom osobnošću i nebrojenim talentima visoke profesionalne standarde koje je bilo teško dostići.

"Pratio sam sve Helgine prijenose Novogodišnjih koncerata iz Beča"

U potpunosti predana svom poslu, gotovo do samog kraja nije željela iznevjeriti publiku koja ju je voljela. Iako sam pratio gotovo sve Helgine prijenose Novogodišnjih koncerata iz Beča, nikada neću zaboraviti ovaj posljednji, kojeg je odradila perfekcionistički kao i uvijek, ne dopuštajući nikome da nasluti tešku bolest s kojom se borila", stoji u poruci sućuti predsjednika Josipovića.

"Iskreno potreseni iznenadnom smrću gospođe Helge Vlahović Brnobić, iznimnoj televizijskoj novinarki, urednici, voditeljici i spikerici, upućujem u ime Ministarstva kulture i svoje osobno ime izraze najdublje sućuti i poštovanja.

Hrvatska kulturna javnost, ali posebno medijski prostor izgubio je osobu čiji je rad obilježio ne samo povijest televizijskog medija, nego i postavio standarde novinarske i voditeljske struke. Svojom decentnošću, znanjem i neumoljivo profesionalnim pristupom svakom zadatku više od četrdeset godina svjedočila je o izvrsnosti koja se ostvaruje u dodiru s ljudskom brigom i dobrotom. Prepoznali su to i profesionalne kolege i gledatelji.

"Opraštamo se od generacije utemeljitelja televizije"

Ostaju nam uspomene na brojne televizijske emisije, glazbene festivale, jutarnje programe, Svjetla pozornice, Jadranske susrete, Govorimo o zdravlju, ponajviše Novogodišnje koncerta iz Beča, na nagradu "Ivan Šibl" koju je za višegodišnja izvanredna dostignuća na području televizijskog stvaralaštva primila 2004. godine te Zlatno odličje za zasluge Republike Austrije, ali ponajviše nasljeđe odgovornog i predanog rada koje moramo zadržati, i uvijek iznova isticati kao jednu od temeljnih vrijednosnih potki našeg društva.

Preranim odlaskom gospođe Helge Vlahović Brnobić opraštamo se od generacije utemeljitelja televizije, ali koji su hrabro slijedili i sve promjene novog tehnološkog doba. Dostojanstveno čuvajući i nesebično prenoseći svoja znanja i umijeća na nove generacije za što upućujemo najdublju zahvalnost", stoji u brzojavi sućuti ministrice Zlatar Violić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.