Pozitivna priča iz Hrvatske: Cromaris ulaže još 400 milijuna kuna u proizvodnju bijele ribe

Foto: Službena fotografija

DA U PRIČI zvanoj "uspavano hrvatsko gospodarstvo" ima i pozitivnih poglavlja, dokazuje tvrtka za proizvodnju bijele ribe Cromaris, koja je u posljednjih pet godina učetverostručila prodaju, koja i u ovoj godini raste po stopi od 35 do 40 posto.


Iza pozitivnih rezultata tvrtke koja je među 15 najvećih svjetskih proizvođača bijele ribe u svijetu i vodeća je hrvatska tvrtka za proizvodnju bijele ribe, krije se snažan investicijski ciklus u posljednje četiri godine, u kojem je razdoblju uglavnom u modernizaciju proizvodnih kapaciteta uloženo 400 milijuna kuna.

Isti se iznos kani uložiti i u idućih šest do sedam godina, najavio je predsjednik Uprave Goran Markulin, od čega oko 11 milijuna eura u rekonstrukciju mrjestilišta u Ninu. Sve bi to trebalo pridonijeti povećanju proizvodnje sa sadašnjih 4000 tona godišnje na 5000 tona već iduće godine.

Do 2020. godine, plan je tu brojku povećati na 10.000 godišnje, čime bi ta tvrtka učvrstila svoju poziciju na svjetskom tržištu.

"Mi smo vrlo ambiciozni u tom dijelu. Vjerujemo da na temelju koncepta kojeg smo postavili to možemo ostvariti. Nama je plan, iduće godine doseći 5.000 tona, što je bio prvi strateški cilj postavljen prije nekoliko godina, a nekakvi daljnji planovi idu prema proizvodnji od 10.000 tona ukupno ribe i školjki, negdje tamo do 2020. godine. S tom proizvodnjom, mi bi došli među nekih prvih sedam do osam proizvođača u ovoj industriji", istaknuo je Markulin.

Inače, više od 60 posto svoje proizvodnje Cromaris izvozi ponajviše u Italiju, ali i u Sloveniju, Poljsku, Češku, Austriju, Mađarsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru, a s organskom proizvodnjom ribe okreće se i tržištima Njemačke, Francuske i Švicarske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.