Potresna snimka - Četverogodišnjeg dječaka iz Knina policija uz krikove odvojila od oca: "Ne, ne! Neću ići! Ne!"

Screenshot i video: Braniteljski portal

KORDON policajaca, djelatnici socijalne službe i hitne pomoći stigli su uoči Božića pred jednu od obiteljskih kuća u Kninu, a sve kako bi izvršili sudsku odluku i četverogodišnjeg dječaka odvojili od oca i predali ga majci. A je li itko malenoga Franju pitao s kim želi provesti Božić? Očito nije, inače dijete u suzama policajci i socijalni radnici ne bi morali prisilno polugolog usred zime, držeći mu ruku preko usta, odvesti iz očeva doma kako bi ga predali majici.

 

Ova se drama, kako prenosi Braniteljski portal, odvijala 20. prosinca ispred obiteljske kuće 42-godišnjeg Drage Kristića. Iako je otac malenog dječaka uvjeravao kako je riječ o dobrim ljudima s kojima mora otići kako bi ga predali majci, dječak je vrišteći odbijao razdvojiti se od oca. Cijelu dramu snimio je dječakov stric Mijo. I on, i dječakov otac, obojica branitelji koji se liječe od PTSP-a, ozlijeđeni su u grubim nasrtajima policajaca.

Iz PU šibensko-kninske su poručili kako je policija postupala u skladu sa zakonom te kako su zbog pružanja aktivnog otpora nad ocem i stricem dječaka upotrebljena sredstva prisile, pri čemu su obojica lakše ozlijeđeni.

Nakon što je na psihijatrijskom odjelu šibenske Opće bolnice boravio do Božića, dječakov otac ispričao je za Braniteljski portal kako je sud u travnju ove godine do okončanja brakorazvodnog procesa i trajne dodjele skrbništva donio odluku prema kojoj dječak treba provoditi naizmjence po 10 dana s ocem i po 10 dana s majkom. Iako svojoj supruzi nikad nije uskraćivao pravo na brigu o djetetu, problem je nastao jer ona nije željela osobno dolaziti po dječaka već ga preuzimati u ustanovi, što se malom Franji nikako nije svidjelo i nije se na taj način želio odvajati od oca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.