Porezni inspektori (ipak) nisu plaćeni po učinku!

Foto: Damjan Tadić/Cropix

REVNOST poreznih inspektora u jeku turističke sezone nije potaknuta željom da što više zarade, jer kako tvrde iz Porezne uprave, nisu plaćeni po učinku. Posla su se, po svemu sudeći, primili jer su svjesni da se nerad i spremanje predmeta u ladice više neće tolerirati. To je šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec istaknula već u više navrata.

Poreznu upravu smo zatražili komentar informacija prema kojima inspektori Porezne uprave rade "na normu", odnosno dobivaju novčane stimulacije ovisno o broju i visini određenih kazni.

"Ministarstvo financija - Porezna uprava odbacuje sve insinuacije da su inspektori Porezne uprave plaćeni po učinku. Službenici Porezne uprave plaćeni su sukladno Zakonu o državnim službenicima", stoji u odgovoru Porezne uprave na Indexov upit.

Iz Porezne uprave jučer su demantirali i izjave o "unajmljivanju stranaca" za provođenje poreznih nadzora duž jadranske obale: "Uredbom o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi propisano je da za obavljanje poslova inspektora treba najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, tako da su izjave o `unajmljivanju stranaca` za provođenje nadzora također netočne. Naglašavamo da svi službenici Porezne uprave uključeni u obavljanje nadzora vrlo korektno, savjesno i odgovorno obavljaju svoje zadatke, unatoč otežanom radu od strane pojedinih poreznih obveznika i iskrivljenoj slici koji pojedini mediji plasiraju u javnost".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.