Policija u kući 40-godišnjaka pronašla laboratorij za uzgoj i pet kilograma marihuane

Foto: MUP

OSJEČKO-BARANJSKI policajci uhitili su 40-godišnjaka s područja Donjeg Miholjca u čijoj su kući pronašli oko pet kilograma marihuane, nekoliko stotina grama hašiša, više od 50 sjemenki marihuane te opremu za uzgoj te droge.

Kako je na konferenciji za novinare rekao glasnogovornik PU Vlado Krznarić, osumnjičenik je od studenoga prošle godine imao opremu za uzgoj marihuane koju je uzgajao u improviziranom laboratoriju, na tavanu svoje kuće.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droge 40-godišnjak je uhićen i priveden sucu istrage, koji mu je odredio istražni zatvor.

Voditelj službe za organizirani kriminal te PU Renato Vince kazao je kako se vrijednost zaplijenjene droge, kad bi se prodavala zajedno, procjenjuje na oko 100 tisuća kuna, a ako bi se prodavala u manjim količinama i nekoliko stotina tisuća kuna.

Istaknuo je kako je osumnjičenik od ranije poznat policiji po istovrsnim kaznenim djelima.

Vince je dodao je kako je u prvih 11 mjeseci ove godine policija u toj županiji provela 189 zapljena opojnih droga, a, uz ostalo, zaplijenjeno je više od 10 kilograma marihuane, više stotina grama droge afmetamin "speed" te više od šest tisuća tableta, od kojih se mogu proizvoditi razne vrste droga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.