"Policajci su postupili zakonito!": Ništa se ne bi dogodilo da su žena i njen brat bili pristojni!?



POVODOM privođenja Igora K. ispred dječjeg vrtića Izvor u Zagrebu pred očima njegovo dvoje djece, reagirao je i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a. U priopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikata Zdravko Lončar izražavaju bezrezervnu podršku policijskim službenicima te ogorčenje prema medija koji su u naslove istaknuli privođenje u lisicama pred djecom zbog parkiranja navodeći kako je to neprofesionalno.

Naime, u Sindikatu smatraju kako se ništa ne bi dogodilo da žena i njen brat nisu vrijeđali policijske službenike, a muškarac se, tvrde, nije obazirao niti na zahtjeve službenika koji su od njega tražili osobnu iskaznicu.

"Policijski službenici dužni su sukladno Zakonu sankcionirati vozače koji se ne pridržavaju propisa i često u medijima čitamo raznorazne naslove u prilogu kojih su i fotografije nepropisno parkiranih vozila u kojima se proziva policijske službenike zbog ne postupanja prema neodgovornim vozačima.", opisuju iz Sindikata.

"Kakav je to roditelj koji ostavi djecu da bi vrijeđao policiju?"

"U konkretnom slučaju policijski službenici postupali su zbog učestalih pritužbi stanara zbog nepropisno parkiranih vozila ispred vrtića, te su vozačici nepropisno parkiranog vozila ispisivali kaznu. Kada ih je ona uočila odmah ih je počela vrijeđati, a zatim je naišao i njen brat koji je također nastavio s omalovažavanjem i vrijeđanjem službenika pred malodobnom djecom te im odbio dati na uvid osobnu iskaznicu.", opisuju svoje viđenje događaja te nastavljaju kako su policajci tek nakon što se brat vozačice oglušio na njihove zakonite zamolbe, a kasnije i zapovjedi, započeli s primjenom svojih ovlasti.


"Čitajući članak stječe se dojam da je zakonito postupanje policijskih službenika nešto loše i da nije dobro da se događa u nazočnosti djece iako policijski službenici nisu mogli znati da su to njegova djeca, te da to utječe traumatično na djecu iako je inicirano od strane tog građanina. Ponašanje tog roditelja koji je ostavio malodobnu djecu bez nadzora u cilju vrijeđanja službenika tretira se u medijima dobrim i poželjnim ponašanjem, te ga se stavlja u poziciju žrtve policijske torture čime se stvara loša slika o policiji.", stoji u priopćenju sindikata.

"Ništa se ne bi dogodilo da su bili pristojni"!?

"Postavlja se pitanje bi li uopće došlo do ovakvog događaja da se muškarac ponio pristojno i obzirno", pitaju se iz Sindikata.

Više svjedoka potvrdilo priču, ali sindikat smatra da je informacija nepotpuna iako je i policijska strana priče objavljena u člancima!

"Kao sindikat izražavamo nezadovoljstvo i smatramo da se treba prenijeti informacija koja je u potpunosti provjerena te se treba zaštititi dignitet policijskih službenika koji postupaju zakonito i profesionalno a koji se za ionako malu plaću izlažu opasnosti", poručuju iz sindikata zaboravljajući da je više svjedoka potvrdilo incident ispred vrtića, među kojima je i ravnateljica vrtića koja je službeno priopćenje uputila i medijima i nadležnim institucijama.

"Izražavamo bezrezervnu podršku policijskim službenicima jer smo od nadležnih tijela dobili informaciju da su policijski službenici postupili zakonito i profesionalno. Od medija ne tražimo da prikrivate greške i propuste policije, već da samo građanima prenesu objektivnu i istinitu informaciju, a ne da paušalnim informacijama čine štetu ugledu policije", zaključuju iz Sindikata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.