Pave Bulj: Ministre Miljeniću, platite moje ili ću vam se pred uredom zapaliti benzinom!

Foto: Index

"NE ZNAM što da radim. Imam pravomoćnu presudu s kojom ne mogu ništa. Država mi treba isplatiti 130 tisuća kuna zateznih kamata na dio od 350 tisuća kuna koje su mi isplatili zbog nezakonitog pritvaranja, ali to ne žele učiniti. Tjedni prolaze, a ja ne mogu do svog novca. Pitam sada ministra pravosuđa Orsata Miljenića, što da uradim? Trebam li doći pred vaš ured, politi se benzinom i zapaliti?", javio se Indexu Pave Bulj, Sinjanin kojem su svojedbno zajedno s rođakom Ivanom Buljom sudili za ubojstvo 17-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić. Za razliku od Ivana koji je osuđen na 22 godine zatvora, Pave je oslobođen, ali ne prije no što je proveo 1.522 dana u pritvoru.

Bulj tužio državu na tri milijuna kuna!

"Ponudili su mi 500 kuna po danu zatvoru, ali ja sam to odbio jer imam pravo na puno veći iznos. Tužio sam državu na tri milijuna kuna, a oni su mi kazali da sada nemaju toliko novca pa će mi isplaćivati na rate. Dosad su mi platili 350 tisuća kuna, sada ne žele platiti kamate koje mi je sud dosudio za razdoblje od veljače 2011. do siječnja 2013. godine. To je nevjerojatno. Bio sam žrtva namještenog postupka, živog su me prebili i sad nikome ništa? Pitam sada, zašto nije pokrenut postupak protiv odgovornih za moju torturu. Rođak Ivan je kazao da mi je sve bilo namješteno u dogovoru s policijom", tvrdi Pave Bulj.

Odvjetnik Vinko Ljubičić, koji zastupa Bulja u parnicama za naknadu štete, kaže da nema razloga za uznemirenost te da uplatu očekuju svaki dan. Potvrdio nam je da se vodi poseban postupak za tužbu od tri milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.