Panika na kruzeru: Djelatnica teksaške bolnice zatvorila se u kabinu zbog straha od ebole

Foto: Hina

ZDRAVSTVENA radnica koja je rukovala s kliničkim uzorcima preminulog Thomasa Erica Duncana nalazi se kruzeru na Karibima gdje se samoinicijativno stavila u karantenu gdje prati znakove infekcije ebolom.

Prema priopćenju State Departmenta, neidentificirana radnica otputovala je na putovanje 12. listopada prije nego je obaviještena o zahtjevu za aktivno praćenje medicinskog stanja. Zahtjev za nadzor došao je nakon što su dvije medicinske sestre bolnice Texas Health Presbyterian bile pozitivne na ebolu.

Iako neimenovana radnica nije imala izravni kontakt s Duncanom, možda je bila u kontaktu s njegovim kliničkim uzorcima, navode vlasti. Dobre su vijesti da radnica zasad nije imala temperaturu ili je pokazivala bilo kakve simptome bolesti.

"Radnica se samovoljno zatvorila u kabinu, a State Department radi na tome da je vrati u SAD zbog opreza", stoji u priopćenju.

Kompanija Carnival Cruise Line obratila se priopćenjem u kojem stoji da su svjesni situacije te navode kako je putnica kazala da postoji "vrlo nizak rizik" zaraze ebolom, javlja ABC News.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.