Pandžić: Drago Tadić je organizirao napad na mene, otkad je otišao Glavaš on je alfa i omega u Osijeku



"IZA NAPADA na mene stoji Drago Tadić", optužio je Ramiz Pandžić osječkog poduzetnika, vlasnika Osijek Koteksa, da je organizirao njegovu otmicu i premlaćivanje.

Pandžić, koji je prošlog tjedna otet, premlaćen i mučen, danas je u Zagrebu održao konferenciju za novinare na kojoj je otvoreno progovorio o događaju. Tadića, za kojeg tvrdi da je organizirao napad, optužio je i da je povezan s mafijom.

Premlatio ga njegov kum

Vlasnik Osijek Koteksa itekako je imao motiv da naruči napad na Pandžića. Naime, Pandžić je razotkrio jednu od zapaženijih afera u građevinskom sektoru, optuživši Tadića za traženje mita u višemilijunskim iznosima za građenje autoceste u Slavoniji.

Pandžića je prošlog tjedna oteo i premlatio njegov kum Dražen Takač. Pandžić tvrdi da se radi o dileru koji je i sam sklon drogama. Optužio je Tadićevu ekipu da je drogirala Takača, te da su ga uvjerili da je Pandžić u vezi s njegovom kćeri.

"Tadić je alfa i omega otkad je otišao Glavaš"

"To je gnjusna laž", kaže Pandžić, koji tvrdi da Takačevu kći tretira isto kao svoju vlastitu djecu. "Tu djevojku sam othranio, ona je odrasla zajedno s mojom djecom. Smatram je svojom kćeri", izjavio je Pandžić. No, Takač mu nije vjerovao; više ga je sati mučio, a u nekoliko mu je navrata rekao i da će ga ubiti "zato što je cinkao Dragu Tadića".

"Tadić je alfa i omega u Osijeku otkad je otišao Branimir Glavaš", tvrdi Pandžić, te dodaje da vlasnika Osijek Koteksa podržavaju i političari i mafija. "Cilj mi je smjestiti Tadića u zatvor, gdje mu je i mjesto", kazao je Pandžić.

Uskok podigao optužnicu protiv Tadića i Pandžića

Uskok je danas podigao optužnicu protiv Tadića, Pandžića, te direktora marketinga i trgovine u Osijek Koteksu Damira Ivića. Tereti ih se za korupciju upravo zbog afere vezane uz gradnju slavonske autoceste koju je razotkrio Pandžić.

U optužnici su potvrđeni Pandžićevi navodi da su Tadić i Ivić od njega kao vlasnika tvrtke za kupoprodaju šljunka tražili da im po svakom isporučenom kubiku šljunka plati tri kune. Pandžić je na to pristao, te Tadiću i Iviću, prema optužnici, platio najmanje 2,521.489 kuna mita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.