Ovaj vikend pakao; vrhunac vrućine u nedjelju, liječnici savjetuju oprez!

Foto: Toni Katic/HaloPix/PIXSELL

VREMENSKA prognoza za današnji je dan otkrila sunčano vrijeme uz temperature od 30 do 33 stupnja. Jugoistočni vjetar puhat će sredinom dna i poslijepodne, a u središnjim predjelima povremeno će doći do umjerene naoblake uz slab i umjeren jugozapadni vjetar.

Prognostičari već danima najavljuju paklene vrućine koje nas čekaju do kraja tjedna, a koje će svoj vrhunac imati tijekom vikenda. Danju će biti sunčano, vrlo toplo i vruće. Mogućnost za poneki ljetni pljusak pojavit će se ponajprije u unutrašnjosti Istre, uz slab i umjeren jugozapadnjak i jugo.

Paklene vrućine vrhunac dostižu u nedjelju

U Dalmaciji će tijekom poslijepodneva jačati vjetar s mora, zapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura mora je između 22 i 25 stupnjeva, a bit će blago valovito.

Zahvaljujući jugu temperaturi se sve do utorka neće spuštati ispod 22 stupnja Celzijevih, a u nedjelju i 24 stupnja, osim u unutrašnjosti Istre. Danju će se temperatura uglavnom kretati oko 30 stupnjeva Celzijevih.

Ne izlazite van ako ne morate

Vrhunac toplinskog vala očekuje se u nedjelju, kada će se temperatura dizati i do 35 stupnjeva, donosi DHMZ.  Kao i obično u ovakvim vremenskim prilikama, liječnici preporučuju dodatan oprez, dovoljno tekućine i prikladnu odjeću. Ukoliko baš ne morate, ne izlazite po najvećim vrućinama.

Tek početak idućeg tjedna može se očekivati svježije vrijeme. Porast naoblake stići će sa zapada potkraj nedjelje, a osobito u prvoj polovini idućeg tjedna, kada će vrijeme biti dosta nestabilnije i promjenjivije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.