Osječko novorođenče je stabilno i u bolnici ostaje mjesec dana, gradonačelnik pozvao majku da se javi

Foto: Vlado Kos / Cropix

BEBU koja je u utorak ostavljena pred vratima Doma zdravlja u Osijeku posjetio je danas i gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, bez mogućnosti da taj posjet zabilježe i mediji. Iz bolnice kažu da je takva odluka Centra za socijalnu skrb. Ravnatelj dr. Jozo Kristek kaže da je djevojčica dobro.


"Beba je vitalno stabilna, nije vitalno ugrožena. Rođena je kao nedonošče, dva mjeseca ranije. U kontaktu s Centrom za socijalni rad, bebu niste mogli snimiti. Sada je beba stabilno", istaknuo je Kristek.

Kristek je rekao da će beba u bolnici ostati još mjesec dana i opovrgnuo informaciju da u bolnicu stižu pozivi zainteresiranih udomitelja:

Gradonačelnik je pozvao majku da se javi.


"Grad će u takvim okolnostima izravno pomoći jer nismo sigurni koji su bili traumatični razlozi, koje je majka morala poduzeti, iako naravno, nitko to ne može opravdati. Ali u svakom slučaju, valjalo bi razumjeti razloge zbog kojih je došlo do toga i zato smo se danas ovdje pojavili. Kad dijete bude udomljeno, mi ćemo sasvim sigurno, kao grad pripomoći u osnovnim potrepštinama za odgoj i razvoj ovog malog djeteta", poručio je Vrkić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.