Osijek za isplatu uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženima izdvojio 1,2 milijuna kuna

Screenshot: Street View

ZA ISPLATU uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama iz osječkoga gradskog proračuna ove će se godine izdvojiti 1,2 milijuna kuna, čime će se osigurati uskrsnice za oko pet i pol tisuća osoba, rečeno je danas na konferenciji za novinare Gradske uprave.

Potpredsjednik osječkoga Gradskog vijeća Drago Šerić (HSU) kazao je da će se umirovljenicima, s primanjima do 1.700 kuna, isplatiti uskrsnica od 200 kuna, a socijalno ugroženim osobama i beskućnicima, o kojima skrbi Dom Sv. Vinka, iznos od 300 kuna.

Dodao je da stanje gradskog proračuna ne dopušta povećanje iznosa za isplatu uskrsnica, ali da je gradska uprava zadovoljna nastavkom isplate uskrsnica.

Gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je da se gradska uprava, unatoč gospodarskim prilikama i stanju gradskog proračuna, odlučila na isplatu uskrsnica, ne samo radi pokazivanja socijalne osjetljivosti, nego i da bi se pomoglo onima kojima je to najpotrebnije.

Izrazio je nadu da će u budućnosti biti manje onih kojima će biti potrebna pomoć, ali i da će Grad biti u mogućnosti davati veće iznose za takve svrhe.

Vrkić je najavio da isplata uskrsnica počinje od ponedjeljka, 14. travnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.