Opačić za sljedeći tjedan najavila sastanak sa svim ravnateljima centara za socijalnu skrb kako se slučajevi poput onog Slavonskog Broda ne bi ponovili

Foto: Damjan Tadić/Cropix

MINISTRICA socijalne politike i mladih Milanka Opačić za sljedeći tjedan je najavila sastanak sa svim ravnateljima centara sa socijalnu skrb. Tamo će se tražiti da svatko od njih napravi dodatan nadzor kako bi se izbjegli slučajevi poput onog u Slavonskom Brodu.

''Centar u Slavonskom Brodu će napraviti ono što je inspekcija rekla u 17 mjera, a mi sa svoje strane ćemo prizvati ravnatelje, pokušat ćemo organizirati određenu edukaciju za njih da im pomognemo u obavljanju nadzora i procjenama. Postoje određeni standardi, no mnogi nažalost ne čitaju postojeće publikacije, pa ćemo mi malo poslužiti da damo dodatne informacije ravnateljima Centara'', rekla je Opačić.

Ministrica je odgovorila i na pitanje je li ravnateljica Centra provela mjere, odnosno podijelila otkaze zbog navedenog slučaja. ''Postoji određena procedura po Zakonu u radu i to treba poštovati i nije nešto što se može preko noći odraditi, ali bit će odrađeno sigurno'', poručila je Opačić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.