Objavljeni su detalji o napadačima na trgovački centar u Keniji: Vođa grupe bio je iz Sudana

Screenshot: YouTube

KENIJSKA vojska objavila je imena četvorice osoba koje su sudjelovale u napadu na trgovački centar u Nairobiju kada je ubijeno 67 osoba. Abu Baara al-Sudani, Omar Nabhan, Khattab al-Kene i Umyar ubijeni su tijekom sukoba sa snagama sigurnosti.

Još uvijek nije jasno koliko je točno napadača sudjelovalo u pokolju. Prema prvim informacijama radilo se o 10 do 15 militanata, no sada se vjeruje da je u napadu sudjelovalo od četiri do šest napadača. Imena terorista objavljena su nedugo nakon što je u javnost dospjela snimka na kojoj se vidi kako se pripadnici skupine al-Šabab mirno šeću u dućanu i traže žrtve.

Al-Sudani bio je iskusni borac iz Sudana i vjeruje se da je bio vođa grupe, javlja Reuters. Nabhan je iz Kenije i ima arapsko podrijetlo, a al-Kene je iz Somalije. Detalji o Umyaru nisu još poznati.

Skupina al-Šabab izvela je teroristički napad zbog prisutnosti kenijske vojske na tlu Somalije. Podsjećamo, napad je počeo 21. rujna, a završio je četiri dana kasnije. Naoružani teroristi ušli su u trgovački centar i počeli ubijati ljude među kojima su bile žene i djeca. Poštedjeli su samo one muslimanske vjeroispovijesti. Ubijeno je 67 osoba, a još uvijek se 39 smatra nastalim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.