Novinari: Jesu li vam kolege HDZ-ovci neinteligentne? Marasović: Nisam ja ništa rekao, ali su se dali navući

NE STIŠAVAJU se reakcije u redovima HDZ-a na jučerašnji aktualni sat kada im je premijer Zoran Milanović očitao bukvicu.

"Pretjerao je jer se zastupnicima obraćao osobno i vrijeđao ih osobno. To rade ljudi koji se uznervoze kada dobiju pitanje na koje ne znaju odgovoriti, onda vrijeđaju osobu", istaknula je Ana Lovrin.

Dujomir Marasović priznaje da su pitanja koja su postavljali bila nebitna. Doduše bitna, ekonomska, nitko nije postavljao iako ih je Milanović upravo na to pozivao, već je u fokusu bio sporazum Tuđman - Izetbegović. Navukli su se, objašnjava Marasović i odgovara na pitanje znači li to da su mu kolege neinteligentne?

"Nisam ja ništa rekao, ja sam rekao da su se dali navući na neke stvari, što je SDP bacio kao nekakav spin ili kost", rekao je Marasović.

Nije Marasović htio dati svoj sud zašto ih šef stranke Tomislav Karamarko nije jučer zaštitio ili tražio stanku.

Reagirao je i Davor Ivo Stier, koji je istaknuo: "Kada premijer nema argumenata, poseže za uvredama".

"Čini mi se da hrvatski građani i bez aktualnog sata kada ide u trgovinu i kada vide da je sve skuplje, zapravo vide kakav je saldo ove Kukuriku koalicije", kazao je Stier.

Jadranka Kosor pak uopće nije željela komentirati jučerašnji aktualac, a što o svemu misle dan poslije, na konferenciji za novinare rekli su HDZ-ovi potpredsjednici.

Jandroković: Milanović je jučer bio bahat i bezobrazan

"Bahat, bezobrazan, drzak, vrijeđao na osobnoj razini, riječ je o šovinizmu, govoru mržnje, događaju bez presedana u Saboru", tako danas HDZ-ovci opisuju premijerov jučerašnji istup na aktualnom satu. Gordan Jandroković kaže da su očekivali racionalnog, civiliziranog i europskog Milanovića.


"Smatramo da iza te bahatosti i iza te agresije zapravo stoji nesigurnost i strah jer je gospodin Milanović jako svjestan da u ovih osam mjeseci nije ostvario nikakve rezultati. Svjestan je ustvari, da su rezultati njegove Vlade porazni, pogotovo na planu gospodarstva", naglasio je Jandroković.

Posebno se osvrnuo na riječi upućene Davoru Stieru.

"I šalje se poruka ne samo onima koji su došli u Hrvatsku, nego onim Hrvatima koji bi se eventualno željeli vratiti. Ne poznajete Hrvatsku, to znači da je ne volite. Ako je ne volite, onda vas tu niti ne treba. Postavljam pitanje tko je taj Zoran Milanović da on može govoriti tako o ljudima, tko je on da može određivati tko voli, a tko ne voli Hrvatsku", naglašava Jandroković.

Baš kao jučer, i danas je u fokusu HDZ-a ratfikacija sporazuma Tuđman-Izetbegović ali i najava da će se odlučivati 2/3 većinom, što, kaže Jandroković, znači odustajanje. HDZ će biti protiv, sporazum sada ne trebao biti tema, poručuju.

"Iza te snage i odlučnosti na koju se on voli pozivati, ustvari postoji slabost, nesigurnost, neznanje i nesposobnost. Jer ako si državnik, onda ćeš neke stvari napraviti državi. Dakle, smatramo da je gospodin Milanović opozvao još jednu odluku, sjećamo se Pelješkog mosta", ističe Jandroković.

Komentirao je Jandroković i usporedbu aktualnog premijera s nekim bivšima koji su neslavno završili. Je li mislio na Sanadera?

"Ja sam rekao da je gospodin Milanović jučer bio bahat, agresivan, da je bio bezobrazan prema nekim zastupnicima. Ono što smo mi u HDZ-u naučili kroz ovo vrijeme da je to ponašanje koje ne treba prakticirati u politici i mislim da je svima vama vidljivo da se mi mijenjamo. Ako gospodin Milanović da je to dobro sredstvo političke borbe, ako misli da je to primjereno, ako očito ne može kontrolirati svoj ego, neka samo tako nastavi", kaže Jandroković.

Zašto HDZ-ovce nije zaštitio njihov šef Tomislav Karamarko, zašto nisu napustili sabornicu?

"Šef stranke i predsjednik našeg kluba sasvim sigurno će se očitovati o svemu onome što se događalo", poručio je Jandroković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.