Novi šef splitsko-dalmatinskog HSP-a opovrgava glasine: Đapić ipak ne dolazi u Kaštela?

SPLITSKO-DALMATINSKI HSP odsad će voditi Josip Matković. Kao jedini kandidat izabran je na jučerašnjoj izbornoj skupštini održanoj u Domu HV-a u Lori. Sjednici je bio nazočan i počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić, što je dodatno podgrijalo učestale glasine o tome kako seli u Kaštela te nastavlja politički rad u Dalmaciji. Đapić ima kuću u Kaštelima, po onome što se čuje iz pravaških krugova, sprema se prijaviti prebivalište i dogodine pojaviti na listi HSP-a za županijsku skupštinu.

Đapić samo u prolazu?

Matković tvrdi da to nije istina. "Počasni predsjednik je samo svratio na skupštinu. Bio je u prolazu. Ne namjerava se vratiti u aktivnu politiku. Zašto bi onda odlazio?", ustvrdio nam je Matković.

Dobro, možda je još prerano da se otkriju svi aduti, no nema sumnje da je novo vodstvo HSP-a vrlo željno vratiti stranku na staze stare slave. Gradska organizacija prepuštena je Milijanu Sesaru pa bi HSP, vrlo izgledno, dogodine na lokalnim izborima mogli vidjeti u sastavu velike desne koalicije predvođene konsolidiranim HDZ-om.

Povjerenik prosvjedovao pa ga zaštitari zamolili da napusti skupštinu

Izbornu skupštinu splitsko-dalmatinskog HSP-a obilježio je i manji incident. Svrgnuti povjerenik za Split Ivan Turudić vrlo je bučno prosvjedovao pa su ga zaštitari zamolili da napusti sjednicu. "Imao je nekakve zamjerke na broj članova u predsjedništvu županijske organizacije iz splitske kvote. Sve je trajalo možda nekih dvadesetak sekundi. Ništa se zapravo nije ni dogodilo", komentirao je Matković ispad na skupštini. 

Uoči izbora najavljivalo se kako će Matkovića izazvati šef mladeži Marijo Popović, no to se ipak nije dogodilo. "Nije predao kandidaturu. Mislim da nije uspio sakupiti dovoljan broj potpisa", otkrio nam je Matković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.