Novi prosvjedi u Egiptu: Pet osoba stradalo je u sukobima diljem zemlje

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

NOVI prosvjedi i sukobi ponovno potresaju Egipat. U centru Kaira došlo je do sukoba prosvjednika i snaga sigurnosti. Na ulicama odjekuju pucnjava i eksplozije, a korišten je i suzavac kako bi se otjerali prosvjednici. Sigurnosne snage pokušavaju spriječiti pristaše svrgnutog predsjednika Mohammeda Morsija da dođu do trga Tharir.

Prosvjedi su prijavljeni i u sjevernom okrugu Sharqiya, u Gizi te u Aleksandriji. Tamo je također došlo do sukoba prosvjednika i snaga sigurnosti. Reuters javlja kako je u sukobima smrtno stradalo pet osoba. Prema izjavama svjedoka vojno vozilo zapucalo je prema pristašama Muslimanskog bratstva koji su se nalazili na Tahriru i pritom usmrtilo jednu osobu. Četiri osobe smrtno su stradale u gradu Assuit.

U sukobima koji su krenuli početkom srpnja, nakon što je vojska svrgnula prvog demokratski izabranog predsjednika Mohammeda Morsija, poginulo je na stotine prosvjednika koji su zahtijevali njegovo oslobađanje i povratak na čelo države. Trenutna vlada u zadnja je dva mjeseca uhitila tisuće članova Muslimanskog bratstva ali i službeno zabranila njegovo postojanje. javlja BBC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.