Novi posao dopredsjednika splitskog Gradskog vijeća: HNS-ovac Mladinić zaposlen u HEP-ovoj tvrtki kćeri

Foto: Grad Split, Arhiva

PREMDA u HEP-u otpuštaju na tisuće radnika, uvijek se nađe neko radno mjesto za odabrane. Kako je HEP HNS-ova utvrda, ne čudi da je ovog tjedna u HOPS-u, Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava, zaposlen HNS-ovac Igor Mladinić, dopredsjednik splitskog Gradskog vijeća.

HOPS odnedavna samostalno posluje, ali je i dalje pod čvrstom kontrolom matične tvrtke, jer je predsjednik Uprave HEP-a Tomislav Šerić, kum ministra Ivana Vrdoljaka, predsjednik Nadzornog odbora, dok mu je zamjenik Zvonko Ercegovac.

Obični inženjer na probnom radu

Mladinić u HOPS stiže sa splitskog Kineziološkog fakulteta. Tamo je bio voditelj tehničke službe, dok će u HOPS-u, tvrdi, raditi kao obični inženjer, za početak na probnom radu.

Mnogi su inače bili uvjereni da će upravo Mladinić biti novi pročelnik za informatiku Grada Splita, no nije se ni javio na natječaj na kojem je na koncu zaposlen Hrvoje Jukić, kum SDP-ovog tajnika za e-Hrvatsku Darka Parića. Tako će Mladinić sačuvati svoje mjesto u Gradskom vijeću, što inače ne bi mogao da je postao zaposlenik Banovine. 

"Čudi me medijski interes za moj posao"

38-godišnji Mladinić, magistar elektrotehnike, kaže kako je s njegovim zapošljavanjem u HOPS-u sve regularno.

"Bio je raspisan natječaj, javio sam se i osvojio najveći broj bodova. Nema tu nikakvog misterija. Mada, moram vam priznati da me čudi što postoji medijski interes za moje novo radno mjesto na kojem neću imati veću plaću nego na starom. U državni sektor ne dolazim iz privatnog, jer sam radio na fakultetu. Odlučio sam se javiti na natječaj za HOPS jer mi je struka primarna", kazao nam je Mladinić, koji je kao član Nadzornog odbora Brodosplita dočekao novog vlasnika Tomislava Debeljaka. 

Natječaj za radno mjesto u HOPS-u raspisano je početkom ožujka, a tražio se samo jedan radnik. Mladinić ne zna koliko se ljudi prijavilo na natječaj.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.