Nova pljačka banke u Zagrebu: Razbojnik uz prijetnju pištoljem ukrao novac u Privrednoj banci

NOVA, već četvrta pljačka banke ovog tjedna, dogodila se danas u 14:29 sati u Ulici grada Vukovara u Zagrebu.

Pljačkaš je s pištoljem uletio u Privrednu banku Zagreb te je zaprijetio djelatnicama koje su mu predale novac. U tijeku pljačku u banci su bile dvije djelatnice. Iz policije nemaju informacija gdje je u trenutku upada razbojnika bio zaštitar, no s obzirom da je prema Zakonu morao biti u poslovnici pretpostavljaju da je bio tamo. Dodaju kako će se sve utvrditi koji je u tijeku. 

Ovo je već četvrta pljačka banke u Zagrebu u samo četiri dana. Prvo je u ponedjeljak popodne opljačkana Zagrebačka banka u Rudešu, u utorak ujutro su razbojnici uspješno upali u Hypo banku na Zagrebačkom velesajmu te Splitsku u Vlaškoj ulici.

Pitali smo ima li kakvih indicija da je pljačke počinila ista grupa ljudi ili ista osoba u policiji kažu kako se radi i na tome, no detalje ne mogu otkrivati kako ne bi ugrozili istragu.



Prema policijskim statistikama za prva četiri mjeseca ove i prošle godine, u Zagrebu se ne bilježi veći broj razbojstava nego u 2011. godini. Tako su se u razdoblju od 1. siječnja do 30. travnja prošle godine na zagrebačkom području dogodila 273 razbojstva, dok ih je ove godine samo malo više, 281. Kada se pribroje i prvih osam dana svibnja dolazi se do brojke od 291 razbojstva prošle godine i 291 ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.