Njemačka policija oduzela 40 djece kršćanskoj sekti zbog dokaza o zlostavljanjima

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

NJEMAČKA policija oduzela je 40 djece dvjema zajednicama koje pripadaju kršćanskoj sekti u Bavariji. Policija je provela akcije oduzimanja zbog novih dokaza da članovi sekte 12 Plemena zlostavljaju djecu, objavio je Spiegel Online.

Akcije su provedene u jutarnjim satima a očevici tvrde kako članovi sekte nisu pružali otpor policiji te da su odbacili navode o zlostavljanju. Djeca su smještena kod privremenih zamjenskih obitelji. 28 djece oduzeto je iz samostana i farme Klosterzimmern u blizini grada Deiningena, a 12 djece oduzeto je iz zajedničke kuće u selu Wornitz.

Ne šalju djecu u javne škole


Sekta 12 Plemena našla se u fokusu njemačkih vlasti ponajprije jer odbijaju slati djecu u javne škole. Oni slijede učenje Starog i Novog zavjeta i smatraju kako bi djeca trebala biti fizički kažnjena ako su neposlušna.

"U želji da budemo dobri roditelji nećemo udarati našu djecu kada smo ljuti i nećemo koristiti niti ruke niti šake. Znamo da neki ljudi taj aspekt života (fizičko kažnjavanje) smatraju kontroverznim, no mi smo iz iskustva vidjeli da disciplina drži dijete dalje od zlobe i nepoštivanja autoriteta", stoji na stranicama sekte. Piše i kako se za fizičko kažnjavanje koristi štap kojim se samo "nanosi bol, no ne i šteta", prenosi BBC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.