Nizozemska zabranila pedofilsku udrugu: Promicanjem seksa s djecom krše se moralne vrijednosti

NIZOZEMSKI sud danas je zabranio pedofilsku udrugu uz obrazloženje da se promocijom seksualnih odnosa između odraslih i djece krše prihvatljive moralne vrijednosti u toj državi.

Sud u gradu Assenu je odredio da se odmah raspusti udruga nazvana "Martijn". U presudi su napisali da je pedofilska udruga prijetnja javnom redu zato što "veliča seksualni kontakt između odraslih i djece i to predstavlja kao nešto normalno i prihvatljivo". Predsjednik udruge Marthijn Uittenbogaard je odluku nazvao napadom na slobodu izražavanja. "Nismo zadovoljni i razmišljamo o žalbi", kazao je predsjednik udruge AFP-u.

Bivši predsjednik udruge osuđen na tri godine zatvora

Organizacija osnovana 1982. godine je na svojim internetskim stranicama napisala da su stvoreni "u tradicionalnoj tolerantnoj Nizozemskoj kako bi postali platforma za raspravu o pedofiliji". Godinama je bila ignorirana od strane šire javnosti, no u posljednje vrijeme je na udaru mnogih političara i tužitelja koji je žele zabraniti. Takve grupe se gotove uopće ne pojavljuju u drugim zemljama Europe, iako se i u njima široko promiče sloboda izražavanja.

Bivši predsjednik udruge Ad van den Berg, je prošle godine osuđen na tri godine zatvora zbog posjedovanja dječje pornografije. Van den Berg je tvrdio da su fotografije i snimke pronađene kod njega služile u znanstvene svrhe. Prošlog mjeseca su u priopćenju napisali da sud treba odbaciti zahtjev tužitelja za zabranom zato što nikada nije dokazano da su počinili zločin. "Naivno je vjerovati da će zabranom Martijna nestati i pedofili", kazali su iz grupe koja tvrdi da ima 60 članova.

Tužitelj je kazao da je zadovoljan presudom te dodaje da će ona pomoći Nizozemskoj da ispuni međunarodne obveze u zaštiti djece od seksualnih predatora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.