Nitko kao Baldasar: Tajnicu SDP-a zaposlio u Banovini, za bell boya hotela Lav našao Nadzorni odbor Prometa

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar pokazao se kao čovjek široke ruke. Prekinuo je neizvjesnost oko sudbine bivše tajnice splitskog SDP-a Vesne Perak Bone. Nakon bezuspješnog traženja novog radnog mjesta zbrinuta je u Banovini. Formalno je sve zadovoljeno. Bio je natječaj za administratora, žena se javila i - dobila posao. Perak Bone će zbog toga morati iz Gradskog vijeća, a njeno mjesto će Ante Restović, inženjer informatike, odnedavna postavljen u Nadzorni odbor Prometa. 

Za bell boya hotela Lav Nadzorni odbor Prometa

Tamo će mu društvo praviti mladi lav SDP-a Miran Podržaj, tajnik gradske organizacije Foruma mladih SDP-a, oko čijeg se postavljanja u Upravno vijeće Gradske knjižnice Marka Marulića digla velika povika pa je Baldasar odustao od njegovog imenovanja. Naime, Podržaj se pohvalio radnim iskustvom "bell boya" i "ramp assistanta" hotela Lav te sa dvije sezone prometne jedinice mladeži i četiri sezone pranja stakala na benzinskoj crpki. Mnogi su tada smatrali da to i nisu neke reference za UV Gradske knjižnice, vjerojatno će isto smatrati i za imenovanje u NO Prometa.

Baldasar: Stalno govore da treba dati šansu mladima, pa evo...

Baldasar smatra, pak, da se mladima treba dati šansa i da je Podržaj, student ekonomije, zaslužuje.

"Uvijek će biti onih koji nisu zadovoljni, ali to je valjda tako. Stalno se priča da treba dati mogućnost mladima da se dokažu, a kada se onda takvo što napravi, samo se mogu čuti kritike", kaže Baldasar.

Mjesto u Banovini i za Kerumovu zamjenicu

Svoje će mjesto u Gradskom vijeću morati ostaviti i Kerumova zamjenica Anđelka Visković koja je postala profesionalna savjetnica, što je nespojivo s mandatom gradske vijećnice. Umjesto nje će u Vijeće Ivica Grubišić Gire, savjetnik za komunalu i Sirobuju. Savjetnički status trebao bi osigurati da sa Girom ne bude nekih problema, kao sa Igorom Boraskom, drugim sa liste Anđelke Visković koji je Baldasaru okrenuo leđa zbog neslaganja oko financiranja splitskog športa.

SDP će promijeniti i Dragu Davidovića, glavnog Baldasarovog savjetnika, koji je postao pročelnik Ureda. Na njegovo će mjesto kolegica iz SDP-a Slavica Bartulović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.