New York uveo prodaju goriva po principu par-nepar: Građani urlaju na prodavače, starac pokušao pregaziti policajca

KIŠA, snijeg i olujni vjetar jučer su dodatno pogoršali situaciju na američkoj istočnoj obali, koju je prije 10 dana pogodila superoluja Sandy. Tisuće domaćinstava ponovo je ostalo bez struje, a prizemljeni su i brojni zrakoplovi. Međutim, prema najnovijim prognozama meteorologa, Njujorčani i ostali na istočnoj obali napokon će odahnuti.

Lokalni mediji pišu kako su predviđanja meteorologa pozitivna. Nadolazeći vikend i porast temperature donijet će brojnim stanovnicima istočne obale malo optimizma i olakšanja nakon napornih dana.

Jučer rano ujutro istočnu obalu je ponovo zahvatila oluja, znatno slabija od oluje Sandy, ali vjetar koji je puhao preko 90 kilometara na sat bio je dovoljno snažan da nanese dodatnu štetu već oštećenim područjima. U nekim dijelovima, poput Staten Islanda, Queensa i Brooklyna, u stanovima je bilo kao u hladnjaku, jer grijanja nije bilo nakon nestanka struje.

"Stvari će se poprilično smiriti. Oluja se kreće prema Novoj Škotskoj, ali na nas će njezin utjecaj biti minimalan. Bit će još pokoji prolom oblaka i puhat će vjetar, ali u svakom slučaju oluja je sada već povijest", prognozira Charlie Foley iz Nacionalne meteorološke službe u Tauntonu.

U New Yorku prodaja goriva po principu par-nepar

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg izjavio je kako će danas u tom gradu krenuti prodaja goriva po principu par-nepar, zbog teškoća koje su nastale nakon udara uragana Sandy.

Prema njegovim riječima, od jutra će vozila čije registarske tablice završavaju s neparnim brojem moći kupiti benzin neparnim danima u mjesecu, dok će ista situacija biti s parnim brojevima i parnim danima u mjesecu.

Racionalizacija u prodaji goriva prethodno je uvedena u New Jerseyju, nakon ogromnih redova automobila i pješaka s kanisterima koji su čekali na benzinskim stanicama. Bloomberg je rekao kako je sada samo četvrtina pumpi u New Yorku otvorena te da se nestašice očekuju još nekoliko tjedana. Policijske patrole će obilaziti pumpe u narednim danima kako bi se održao i poštivao red u prodaji benzina.

Ipak, ubrzo nakon uvođenja novih mjera na površinu je "isplivala" frustracija građana. Prema izjavama prodavača na benzinskim postajama, na njih se vrši veliki pritisak od strane građana, ali zakon moraju poštivati.

"Nezadovoljni građani urlaju na nas, psuju, nevjerojatni su", kazao je jedan prodavač za BBC. U Hudson Valleyju je zabilježen veći incident, kada je 62-godišnji Njujorčanin izgubio živce čekajući u redu za gorivo svojim automobilom pokušao pregaziti policijskog službenika, koji mu je prethodno naredio da se udalji iz kolone, javlja Post Star.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.