Nestala u istoj četvrti kao i tri spašene djevojke: Je li ovo četvrta žrtva braće Castro iz Clevelanda?

Foto: FBI

NAKON što su u ponedjeljak navečer, nakon desetak godina zatočeništva, u Clevelandu spašene tri djevojke - Amanda Berry, Gina DeJesus i Michele Knight - pojavili su se novi detalji zločina.

Podsjetimo, tri nestale djevojke su nakon godina potrage pronađene zajedno u Clevelandu u američkoj saveznoj državi Ohio, izvijestila je američka policija koja je zbog otmica uhitila 52-godišnjeg muškarca. Nestanci ovih mladih žena, kako prenose američki mediji, dosad nisu bili povezani. Michele Knight nestala je 2002. godine, u dobi od 21 godine. Amanda Berry je nestala 2003. godine, večer uoči svog 17. rođendana. Gina DeJesus nestala je godinu dana kasnije, u dobi od svega 14 godina. Sve tri djevojke su nakon spašavanja iz kuće u kojoj su bile zatočene prebačene u bolnicu. Nalaze se u dobrom zdravstvenom stanju. Američki mediji prenose i kako je otmičar najmanje jednoj od djevojaka napravio dijete.

Osim 52-godišnjeg Ariela Castra, bivšeg vozača školskog autobusa, policija je uhitila i dvojicu njegove braće, 50-godišnjeg Onila i 54-godišnjeg Pedra, ali kako se vjeruje da je samo 52-godišnjak živio u kući u kojoj su djevojke bile zatočene.

Djevojke vezali lancima

Susjedi Ariela Castra tvrde da su vidjeli tri mlade djevojke kako pužu u dvorištu njegove kuće s vodilicama za pse oko vrata dok su ih trojica muškaraca čuvala, no policija nikada nije reagirala na njihove pozive.

Jedna od susjeda kontaktirala je policiju kada je prije dvije godine u dvorištu kuće vidjela tri gole žene, ali je policija nije shvatila ozbiljno. Ubrzo nakon što su susjedi počeli zvati policiju, Castro je prekrio dvorište kako bi sakrio svoju tajnu. Iz policije pak tvrde da nikada nisu dobili dojave da se nešto neuobičajeno događa u toj kući.

Potraga za četvrtom žrtvom?

Još jedan slučaj nestanka djevojke iz Clevelanda nije rasvijetljen. Obitelj Ashley Summers, koja je nestala 6. srpnja 2007. godine, kada je imala samo 14 godina, nada se da će slučaj oslobađanja ovih triju djevojaka rasvijetliti i slučaj nestanka njihove kćeri.

Ashley je nestala 2007. godine u istoj četvrti u kojoj su nestale i ostale tri djevojke, a policija je isprva bila sigurna da je djevojka pobjegla od kuće, budući da je iz kuće nestala njezina odjeća, a djevojka se nakon mjesec dana javila majci i rekla joj da je u redu.

FBI vjeruje da postoji veza između nestanka triju pronađenih djevojaka i Ashley Summers, budući da se Ashley već godinama nikome nije javila. Vjeruju da je negdje zadržana protiv svoje volje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.