Nasilna borba za demokraciju u Hong Kongu: Policija srušila kamp i uhitila 116 prosvjednika

Foto: FAH

HONGKONŠKI policajci su uhitili 116 prosvjednika, te uklonili barikade i kamp koji su podigli prodemokratski prosvjednici u hongkonškoj četvrti Mong Kok, prenose agencije.

Stotine policajaca s kacigama i palicama štitile su radnike koji su rušili šatore, rastavljali barikade i raščišćavali ulice u četvrti Mong Kok. Promet duž važne avenije Nathan Road ponovno je uspostavljen nakon gotovo dva mjeseca, pošto su ga prosvjednici krajem rujna prekinuli postavivši barikade.

Nakon dvosatne operacije rušenja drvenih i metalnih barikada, šatora i različitih predmeta, prisutno je bilo tek nekoliko desetaka prosvjednika, prenosi agencija AFP.

Situacija na licu mjesta bila je vrlo napeta. Prethodnog dana sukobili su se prosvjednici i policajci dok su radnici raščišćavali drugu zauzetu ulicu u Mong Koku.



Ukupno je od jučer privedeno 116 osoba, prema najnovijim podacima policije. Dvadeset policajaca je ozlijeđeno.

Među privedenima su studentski čelnici Joshua Wong i Lester Shum, rekli su prosvjednici koji zahtijevaju uvođenje prava glasa bez ikakvih ograničenja koja bivšoj britanskoj koloniji pokušava nametnuti Peking.

Mong Kok je bio jedna od tri najvažnije lokacije u Hong Kongu koje su prosvjednici okupirali 28. rujna zahtjevajući neograničenu demokraciju. Preostala dvije lokacije su Admiralty, blizu sjedišta vlasti, te luksuzna trgovačka četvrt Causeway Bay.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.