Napadač ubio dvoje kolega novinara, snimku postavio na društvene mreže, pa podigao ruku na sebe

Screenshot: YouTube

DVOJE novinara je ubijeno za vrijeme javljanja uživo u Virginiji, javlja Globe.

Za vrijeme intervjua koji su novinari provodili za postaju WDBJ7, odjednom su se začuli pucnjevi, a na snimci se čuje i vrištanje okupljenih.

Novinari Alison Parker i Adam Ward umrli su na licu mjesta.

"Ovo je stravičan dan za našu obitelj i za zajednicu kojoj služimo", kazao je glavni meteorolog WDBJ7-a, Brent Watts.

Dvije osobe mrtve, jedna teško ozlijeđena

24-godišnja Alison Parker i Adam Ward, 27-godišnji snimatelj, pokrivali su priču u Bridgewater Plazi kada je došlo do pucnjave. 

Policijski izvori navode kako su tri osobe upucane, a potvrđena je smrt dvaju novinara, piše New York Times.

"Alison i Adam preminuli su jutros u 6.45 sati, ubrzo nakon pucnjave. Ne znamo koji je bio motiv napada, a nemamo ni informacija o ubojici. Ne mogu dovoljno izraziti ljubav koju smo osjećali za svoje kolege... Naša srca su slomljena", kazao je Jeffrey Marks, glavni upravitelj WDBJ7-a, za BBC.

Ubio ih otpušteni kolega?

Ured šerifa u Okrugu Augusta naveo je da se osumnjičeni ubojica zove Vester lee Flanagan. Poznat po profesionalnom imenu Bryce Williams bio je bivši član redakcije WDBJ7-a. Njegovi Twitter i Facebook računi su sada suspendirani, javlja BBC, dok drugi američki mediji prenose da je ubojica na Twitteru objavio i snimku ubojstva iz vlastite perspektive.

Guverner Virginije Terry McAuliffe je na svom Twitter računu izrazio žaljenje zbog "bezumnog ubojstva".

Nakon ubojstva, Ward je navodno na aerodromu unajmio automobil i krenuo prema istoku, a policija ga je stigla nešto prije podneva u okrugu Fauquier. Tada je automobilom sletio s ceste, a kada ga je policija okružila, ustanovili su da je propucan.

BBC javlja kako je službeno potvrđeno da je napadač mrtav. Napadač je snimku napada iz prvog lica objavio i na društvenim mrežama.

Intervjuirana žena na operaciji

CNN javlja kako je intervjuirana žena također upucana te kako se liječnici upravo bore za njezin život.

Na društvenim mrežama odmah su se pojavile i poruke podrške ubijenim novinarima, u kojima su brojni komentatori podijelili svoje uspomene na preminule. Velik broj ljudi prisjetio ih se uz slike "po kojima ih žele pamtiti", a koje su objavili, kako ističu, "kao protutežu današnjim užasnim prizorima".

Bijela kuća ponovno poziva na izmjenu zakona o posjedovanju oružja

Bijela kuća je priopćila da oružani napad na novinare u Virginiji u izravnom prijenosu pokazuje da je nasilje u SAD-u postala učestala pojava te da je nužno poduzeti mjere za pooštravanje zakona o posjedovanju oružja.

"Ovo je još jedan primjer oružanog nasilja koje postaje sve učestalije", kazao je glasnogovornik Josh Earnest. On je pozvao Kongres da usvoji mjere kontrole koje je predsjednik Barack Obama predložio nakon pokolja u osnovnoj školi Sandy Hook 2012., a koje su zastupnici tada odbacili.

Earnest je kazao da samo Kongres može provesti zdravorazumske mjere u cilju smanjivanja oružanog nasilja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.