Nakon 26 godina: Poletio prvi zrakoplov na liniji Osijek-Zagreb

Foto: FAH

NAKON 26 godina danas je uspostavljena zrakoplovna linija na relaciji Osijek - Zagreb - Osijek. Tridesetak putnika, među kojima i gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić i direktor Zračne luke Domagoj Marinić poletjelo je iz Osijeka jutros u 6.40. Letjet će se zrakoplovima tvrtke Trade air, zimi tri puta tjedno, a ljeti pet, rekao je Marinić.

"Red letenja će biti na način da će do kraja ljetne sezone, a to je do kraja listopada, svaki dan za Zagreb ujutro u 6:40, a povratak je u 15:45. Od početka zimske sezone letit će se tri puta tjedno - ponedjeljkom, srijedom i petkom", rekao je Marinić.

Cijena povratne karte je oko 600 kuna, a Marinić je uvjeren da će se projekt isplatiti.

"Prvenstveno zato što nisu samo ciljani putnici za Zagreb, nego su to transferni putnici u Zagrebu, oni koji će u zagrebačkoj zračnoj luci tražiti let za negdje drugdje. Zato se karte i prodaju u sustavu Croatia Airlinesa tako da će put do Zagreba, ako se putuje negdje dalje od Zagreba, kroz neke tarife biti i smanjen", kaže Marinić.

Ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture prvi put je sufinanciralo s devet milijuna kuna ovu liniju. Ministar Siniša Hajdaš Dončić rekao je da će to činiti za linije koje same po sebi nisu rentabilne.

"Ali su važne zbog povezivanja Osijeka sa Zagrebom i druga europska odredišta. Isto tako, ono što je nama važno je puno iskorištavanje osječkog aerodroma jer bez ove linije ni osječka zračna luka ne bi bila zanimljiva potencijalnim koncesionarima", rekao je Hajdaš Dončić.

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić zadovoljan je zbog zbližavanja dvaju gradova.

"Danas je Osijek bliži Zagrebu, ali, ono što je još važnije, Zagreb je još bliži Osijeku, zahvaljujući izvrsnoj suradnji hrvatske Vlade, a to samo pokazuje da su lokalna i državna vlast kad su u pitanju Slavonija i Hrvatska na istoj frekvenciji. Na tome sam posebno zahvalan jer da nije ovih 9 milijuna kuna mi ne bismo danas bili ovdje", kaže Vrkić.

Karta u jednom smjeru leta za Zagreb iz Osijeka košta 371,25 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.