Najmoćnija žena Googlea: Marissa Mayer najtraženija je žena u svijetu internetske tehnologije

DVIJE stvari koje vam padnu na pamet kada čujete njezino ime su "internet" i "plaća". Ona je Marissa Mayer, dopredsjednica Googlea i jedna od najmoćnijih osoba u tvrtki. Osim toga, zauzima vrlo visoko mjesto na ljestvici najbogatijih žena svijeta.

Meyer se pridružila Googleovoj ekipi još 1999. godine, kada su joj bile svega 24 godine. Bila je jedna od prvih 20 zaposlenika Googlea i u to vrijeme jedina žena u tvrtki. Nakon više od deset godina koje je provela kao jedna od najboljih inženjerki, promovirana je na mjesto dopredsjednice. Stručnjaci se slažu - samo je pitanje vremena kada će zasjesti na čelo Googlea.

"Pretraživanje na internetu još je uvijek u svojim začecima. Postoje nova otkrića gotovo svaki dan. Danas možete pretraživati fotografije, knjige, filmove - sve je personalizirano", objašnjava Mayer te dodaje da je i danas, možda više nego ikada, opčinjena internetom i svim njegovim mogućnostima.

Nakon što je diplomirala 1999. godine, dobila je 14 ponuda za posao. Odmah je prihvatila onu iz Googlea, a kaže da nikada nije požalila svoju odluku.

"Uvijek sam radila nešto i nije postojalo gotovo ništa na što nisam bila spremna. Smatram da ljudi na taj način rastu i razvijaju se. Čak i kada pomislite da nešto ne možete učiniti, morate biti ustrajni i rezultati će doći sami od sebe", objašnjava Mayer.

Koji je njezin savjet za uspjeh? Trebate biti ono što jeste. Uz to, vrlo je važno da radite s ljudima koji vjeruju u vas i pružaju vam podršku, tvrdi Mayer te dodaje da nije važno da poslodavac u vama vidi samo priliku da tvrtka napreduje, već mora biti spreman ulagati u vas i dati vam prostora da se dokažete i napredujete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.