Načelniku Karlobaga Ivanu Tomljenoviću određen je jednomjesečni pritvor

Ilustracija: Arhiva

ZBOG opasnosti da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke, načelniku općine Karlobag Ivanu Tomljenoviću i tajnici načelnika tamošnje policijske postaje Luciji Tomljenović određen je jednomjesečni istražni zatvor,

Načelnik Tomljenović (57) osumnjičen je za poticanje, a 38-godišnja Lucija Tomljenović za odavanje službene tajne. DORH je u priopćenju naveo kako je osumnjičena od sredine ožujka do sredine srpnja načelniku općine omogućavala da dođe do podataka koji nisu za službenu objavu, a kojoj su joj bili dostupni u radu. Portali su zadnjih dana navodili kako se Luciju Tomljenović tereti da je načelniku odavala povjerljive policijske podatke.

Županijska državna odvjetnica u Karlovcu Gordana Križanić izjavila je Hini kako je istražni zatvor odredila gospićka sutkinja istrage Dubravka Rudelić, na prijedlog gospićkog Općinskog državnog odvjetništva.

Lucija Tomljenović u prošlom je mandatu bila predsjednica Općinskoga vijeća Karlobaga, a oboje su članovi HDZ-a. Ivan Tomljenović stari je i novi načelnik općine jer je prošle nedjelje kao jedini kandidat na prijevremenim izborima ponovno izabran na tu dužnost. Izbori su održani zato što je Tomljenović ljetos dao ostavku pošto je prvi put uhićen pod sumnjom da je građevinskoj tvrtki GS "Gradnja" vlasnika Marija Brkljačića pogodovao u dobivanju 700.000 kuna vrijednog posla na uređenju šetnice na karlobaškoj rivi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.