Muzeju Hrvatskog zagorja gotovo 22 milijuna kuna iz EU fondova

Screenshot: Street View

21 MILIJUN i 696 tisuća kuna vrijedan projekt Studio Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, koji predviđa rušenje starog objekta u središtu grada Klanjca te izgradnju novog višenamjenskog prostora, predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Muzeji Hrvatskog zagorja i drugi partneri projekta potpisali su 29. rujna Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za potrebe provedbe projekta Studija Galerije Antuna Augustinčića.

Ukupni troškovi projekta iznose 21 milijun i 696 tisuća kuna, od čega će se iz programa EU sufinancirati iznos od 93,5 posto. Razdoblje provedbe ograničeno je na dvije godine, a u samom oblikovanju projekta sudjelovao je i župan Krapinsko zagorske županije, Željko Kolar.

"Projekt smo počeli 2012. kada sam još bio gradonačelnik Klanjca zajedno s muzejima Hrvatskog zagorja i prepoznali smo to kao sjajnu inicijativu i posao je nakon mene nastavio gradonačelnik Brlek."

Značajni i veliki projekti

Konferenciji je nazočio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, koji je istaknuo da je ovaj projekt izabran među 15 najboljih u Hrvatskoj.

"Najmanji iznos projekta je 8 milijuna kuna, a najvredniji je 44 milijuna što govori da se radi o velikim i značajnim projektima u okviru poslovne infrastrukture i u okviru poslovne infrastrukture i u okviru turističko-kulturno-povijesne infrastrukture koja bi trebala doprinijeti razvoju jedinica lokalne samouprave."

Specifični ciljevi projekta su uspostava novih kulturno-turističkih sadržaja, jačanje kapaciteta postojećih zaposlenika i otvaranje novih radnih mjesta te diseminacija znanja i edukacija s posebnim naglaskom na programe namijenjene osobama s invaliditetom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.